Veikkausliigan häntäpään seurat saivat taas lunta tupaan – pian luvassa valtava ottelu putoamistaistossa

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua.

Sarjakärki KuPS isännöi Kuopiossa sarjajumbo HIFK:ta. Toiseksi viimeisellä sijalla oleva FC Lahti sai vastaansa torstaina Konferenssiliigan karsinnoissa norjalaista Lillestrømiä vastaan pelanneen SJK:n.

KuPS jatkoi loistavaa kauttaan voittamalla HIFK:n 5-1. HIFK oli pelillisesti selvä vastaantulija. KuPS dominoi pallon- ja pelinhallintaa, sekä kykeni luomaan useita maalipaikkoja.

Hiljattain KuPS:n paitaan siirtynyt Jaakko Oksanen vei loistavalla laukauksellaan isännät johtoon avausjaksolla. Peli repesi toisella jaksolla, kun KuPS iski kolme maalia alle 20 minuutissa. Gabriel Bispo, Daniel Carrillo ja Clinton Antwi onnistuivat maalinteossa. Vielä lopussa Tim Väyrynen sijoitti pallon maaliin.

Eero Markkanen puski HIFK:n ainoan maalin. Osuma oli Markkasen kauden kolmas. HIFK tiedotti ottelun alla tehneensä sopimuksen Michael Bakaren kanssa. Hyökkääjä oli HIFK:n avauskokoonpanossa ja tuli minuutti ennen loppua vaihtoon.

KuPS johtaa Veikkausliigaa kolmen pisteen erolla HJK:hon, ja on lisäksi pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä vähemmän.

Samaan aikaan Lahdessa SJK haki täyden pistepotin kotimatkalle maalein 3-1. SJK johti ottelua jo 3-0. Berat Köse viimeisteli Lahden ainokaisen kymmenen minuuttia ennen loppua. Hetkeä myöhemmin Lahti pääsi pelaamaan ylivoimalla, kun SJK:n Matias Vainionpää sai punaisen kortin, mutta ei kyennyt hyödyntämään sitä ja Joaquín Gómezin miehistö nappasi kolme pistettä mukaansa Seinäjoelle.

HIFK ja FC Lahti näyttävät taistelevan keskenään siitä, kumpi karsii ja kumpi putoaa suoraan Ykköseen. FC Lahti on viisi pistettä HIFK:ta edellä, mutta on pelannut yhden ottelun enemmän. Joukkueet iskevät yhteen Lahdessa 8. elokuuta.