HIFK:n asema Veikkausliigan hännillä alkaa olla jo melkoisen tukala. Maanantaina SJK kävi hakemassa Helsingistä kolme pistettä.

HIFK:n 125-vuotisjuhlaottelu ei tuonut kannattajille toivottua juhlanaihetta kentän puolella, kun SJK oli parempi maalein 2-0. HIFK:n osalta ainoa ilonaihe oli hiljattain joukkuetta vahvistamaan saapuneen Roman Eremenkon otteet.

Eremenko keräsi kehuja Twitterin puolella.

– En voi olla hämmästelemättä, miten kaveri on pari vuotta pelaamatta, ikää 35 ja aivan ylivoimainen kentällä. Toivottavasti Roman ura jatkuu ensi kaudellakin, mielellään Veikkausliigassa. Jos ei, kannattaa käydä katsomassa livenä kun vielä voi, Ilta-Sanomien jalkapallotoimittaja ja -kirjailija Saku-Pekka Sundelin kehui.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

– Yksi sana: taidetta. Menkää hyvät ihmiset katsomaan Roman Eremenkoa paikan päälle. HIFK olisi ansainnut tänään enemmän. Viimeistely kuntoon, niin voivat säilyä Veikkausliigassa, Roni Raunola kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

HIFK:n tekeminen kentällä jätti kuitenkin SJK-tappion myötä toivomisen varaa. IFK loi enemmän paikkoja kuin yleensä, mutta viimeistely ontui. Lisäksi kollektiivina pelaaminen oli tuskastuttavan heikkoa.

– HIFK:n kollektiivinen prässääminen jää liian usein täysin puolitiehen. Siinä riittää Mixu Paatelaisella valtavasti työsarkaa. Roman Eremenko on kovin keskenkuntoinen, mutta toki väläyttelee. Laatua uupuu liikaa. Eero Markkasen paikka on avauskokoonpanossa, MTV Urheilun jalkapallotoimittaja Timo Innanen kommentoi.

Ottelun jälkeen tappio selvästi hiersi HIFK-leirissä. Ruudun ottelulähetykseen ei nimittäin saapunut HIFK-leiristä ketään haastateltavaksi. Yleensä ottelun jälkeen lähetyksessä kuullaan nopeat kommentit molempien joukkueiden leiristä, mutta maanantaina haastatteluun saapui vain SJK:n puolustaja Ville Tikkanen.

HIFK on 18 pelatun ottelun jälkeen sarjajumbona. Piste-ero toiseksi viimeisenä olevaan FC Lahteen on jo kuusi pistettä. Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä enää neljä ottelua, jonka jälkeen sarja jakautuu ylempään ja alempaan loppusarjaan. Alemmassa loppusarjassa HIFK pelaa vielä viisi ottelua. Näin ollen pisteitä on yhteensä tarjolla vielä 27.