Borussia Dortmund sanoo keskustelleensa puolustajansa Nico Schulzin kanssa sen jälkeen, kun häntä vastaan esitettiin syytöksiä perheväkivallasta.

Saksalaismediassa uutisoitiin viikonloppuna, että Schulzin, 29, ex-kumppani teki häntä vastaan rikosilmoituksen perheväkivallasta vuonna 2020, ja tutkinta on aloitettu. Puolustaja kiistää syytökset.

Dortmund sanoo, ettei se ollut tietoinen väitteistä ennen kuin ne nousivat esiin saksalaismediassa lauantaina, mutta seura kuvaili niitä ”äärimmäisen vakaviksi ja järkyttäviksi”. Dortmund sanoo, ettei se voi näin varhaisessa vaiheessa ryhtyä toimenpiteisiin.

Viranomaiset ovat vahvistaneet Bild-lehdelle, että Schulzin talossa on tehty kotietsintä. Bildin näkemissä WhatsApp-viesteissä nainen sanoo Schulzille: ”Löit minua, kun olin alasti omassa asunnossani”. Lisäksi Schulzin väitetään potkaisseen entistä tyttöystäväänsä vatsaan vain kaksi viikkoa ennen kuin tämän oli määrä synnyttää.

– Borussia Dortmund on reagoinut tiedotusvälineiden uutisointiin Nico Schulzin yksityiselämää koskevista rikosepäilyistä käymällä välittömästi keskusteluja pelaajan ja hänen neuvonantajiensa kanssa, kommentoi seura tiedotteessaan.

– Pelaaja kiistää häntä vastaan esitetyt rikossyytökset. Nico Schulz on ilmoittanut meille, että hän puolustaa itseään näitä syytöksiä vastaan oikeudellisten neuvonantajien avulla ja vaatii lisäksi syyttömyysolettaman soveltamista.

– Esitetyt syytökset – joista Borussia Dortmundilla ei ollut minkäänlaista tietoa ennen kuin tiedotusvälineet uutisoivat niistä – ovat erittäin vakavia ja järkyttäviä.

– Borussia Dortmund suhtautuu niihin erittäin vakavasti, eikä seurassa hyväksytä minkäänlaista väkivaltaa. Borussia Dortmund ei kuitenkaan ole asianosainen eikä sillä ole minkäänlaista näkemystä tutkinnoista tai rikossyytteistä, jotka ovat ilmeisesti vireillä.

– Koska kyseessä on vasta alkuvaiheessa oleva vireillä oleva tapaus, ja tosiasiallinen ja oikeudellinen tilanne on Borussia Dortmundille tämänhetkisessä tilanteessa erittäin epäselvä, emme voi vielä tehdä luotettavia ja oikeudellisesti vedenpitäviä päätöksiä työoikeudellisista ja kurinpidollisista toimenpiteistä. Pidätämme kuitenkin oikeuden tehdä niitä milloin tahansa, kun tiedämme objektiivisesti enemmän.

Saksan A-maajoukkueessa 12 kertaa esiintynyt Schulz on edustanut Borussia Dortmundia kesästä 2019 lähtien 61 ottelussa. Hänen ja seuran sopimus kattaa vielä tämän ja seuraavan kauden.

Lähteet: BBC, Daily Mail