TURKU. Kuopion Palloseura kärsi torstaina 0-2-tappion sveitsiläiselle Young Boysille Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen avausosassa.

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Turun Veritas-stadionilla. Pitkän matkan ”kotiotteluunsa” tehneet KuPS:n kannattajat lähettivätkin voimasanalla varustetut lauluterveiset Kuopion kaupungille heikosta stadiontilanteesta.

KuPS lähti avaamaan maalipotkuistaan lyhyillä syötöillä, mutta Young Boys kävi heti ylhäältä kiinni ja pakotti keltapaidat usein heikkoihin avauksiin tai purkamaan pallon suoraan rajoista yli.

Ensimmäisen vartin aikana KuPS kävi pallon kanssa vastustajan puoliskolla käytännössä vain kerran ja silloinkin vapaapotkusta. Young Boys haki ratkaisuja etenkin keskityksillä, joiden kanssa KuPS:lla piti kiirettä. Kolmen ensimmäisen minuutin aikana vierasjoukkue oli käynyt yhtä monta kertaa kulmalipulla.

KuPS:lle sattui pelin alkuvaiheilla parikin kohtalokkaan näköistä pallonmenetystä, mutta sveitsiläiset eivät kyenneet hyödyntämään niitä.

Kuopiolaisten ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin 23. minuutilla, kun Tim Väyrynen juoni vasemman jalkansa vapaaksi rangaistusalueen lähettyvillä, mutta hänen kutinsa jäi heppoiseksi.

Heti seuraavassa tilanteessa Nicolas Ngamaleu uhkasi KuPS:n maalia maata pitkin viuhuneella vedollaan, mutta Johannes Kreidl torjui.

Vain hetkeä myöhemmin Young Boysille vihellettiin pilkku, kun Musah Nuhu kaatoi Meschack Elian rangaistusalueella. Vetovastuun otti Jean-Pierre Nsame, joka laukaisi pallon varmasti verkon perukoille. 0-1.

Reilun puolen tunnin kohdalla KuPS:n Henry Uzochukwu ohitti vartijansa oikealla laidalla ja eteni päätyrajaa kohti ennen kuin hän latasi pallon voimalla takakulmaa kohti. Vedon ja syötön välimuodoksi muodostunut potku kimpoili vieraiden puolustuksen kautta kulmapotkuksi, joka jäi kuitenkin heikoksi.

Tim Väyrynen hiillosti KuPS:n kannattajien kanssa tuomaristoa, kun Young Boysin maalivahti David von Ballmoos vaikutti ottavan pelivälineen käsiinsä rangaistusalueen ulkopuolella pallon ollessa pelissä. Young Boysilla oli vapaapotku omassa päädyssään ja vieraiden puolustaja tökkäsi pallon jalallaan kohti von Ballmoosia, joka otti sen käsiinsä Väyrysen tullessa prässäämään. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa virhettä.

Viitisen minuuttia ennen taukovihellystä Young Boys osui toistamiseen. KuPS menetti pallon keskiviivan tienoilla, ja vieraat iskivät vauhdilla vastaan. Lopulta pallo toimittettiin Meschack Elialle, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon voimalla sisään. 0-2.

Tauolle mentäessä KuPS:lle oli kirjattu kaksi maalintekoyritystä ja Young Boysille kahdeksan.

KuPS reagoi tilanteeseen tekemällä tauolla kolme vaihtoa. Sebastian Dahlström, Gabriel Bispo ja Henry Uzochukwu tekivät tilaa Anton Popovitsille, Filip Valencicille ja Taneli Hämäläiselle.

15 minuuttia stadionin uumenissa vaikutti tehneen hyvää KuPS:lle, sillä keltapaidat saivat jo toisen jakson alkuhetkillä enemmän aikaiseksi hyökkäyspäässä kuin koko ensimmäisellä puoliajalla. Aidosti vaaralliset paikat olivat kuitenkin yhä vähissä.

Young Boysilla ei ollut johtoasemansa takia enää yhtä suurta tarvetta prässätä ylhäältä saakka. Sveitsiläisten pallollinen pelaaminen oli kuitenkin myös toisella jaksolla ajoittain todella hyvää.

72. minuutilla pallo oli päätyä KuPS:n maaliin jo kolmatta kertaa, kun Loris Beniton veto kilahti kimmokkeen kautta ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Kreidlilta vaadittiin jo huipputason pelastus kolmannen takaiskun estämiseksi, kun Cedric Zesiger haki kaukovedolla takanurkkaa.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Sveitsissä.