Kuopion Palloseuran naisjoukkue teki sunnuntaina huiman tempun ja kukisti Belgian jättiseura Anderlechtin Mestarien liigan karsintojen välierävaiheessa.

Rangaistuspotkukilpailuun asti edenneessä ottelussa KuPS:n sankareiksi nousivat kaksi kertaa joukkueensa tasoihin tuonut Gentjana Rochi sekä rankkarikisassa tärkeän torjunnan napannut Fanny Söderström.

KuPS eteni voittonsa myötä Mestarien liigan karsintojen finaalikierrokselle. Finaalikierroksella otteluparit pelataan kaksiosaisina ja niiden voittajat etenevät lohkovaiheeseen. Lohkovaiheeseen etenee kaikkinensa 16 joukkuetta, jotka jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon.

KuPS:n eteneminen lohkovaiheeseen olisi taloudellisesti todellinen jättipotti. Lohkovaihepaikasta kassaan kilahtaisi 400 000 euroa, ja summa voisi nousta entisestään menestyksen myötä. Yksittäisen lohkovaiheottelun voitto kasvattaisi summaa 50 000 eurolla, ja tasapelikin 17 000 eurolla.

KuPS:n vastustaja selviää syyskuun 1. päivä, jolloin arvotaan karsintojen finaalikierroksen otteluparit. Mahdollisia vastustajia ovat Slavia Praha, Rosengård, Juventus, St. Pölten, FC Zürich, Vllaznia tai Benfica.

Ratkaisevan karsintakierroksen otteluparien avausosat pelataan 20.-21.9. syyskuuta ja toiset osaottelut viikkoa myöhemmin, 27.-28.9. syyskuuta.

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤💛 BANZAI! Uskomattoman hieno sunnuntai-ilta Puolassa: Lodzin-ihme toteutui! UEFA-pelit jatkuvat syyskuussa. Keltamusta kaunein kaikista ❤️⚡️💥🔥

Keltamustan pääyhteistyökumppani eurokentillä: @Genelec

#KuPS #KansallinenLiiga #UWCLfi #uefa

Kuvat: Miska Savolainen/Mideas

Artikkelia muokattu 22.8. kello 11:11 – korjattu KuPS:n mahdolliset vastustajat.