Näin HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kommentoi upeaa vierasvoittoa Mariborista

© Kuva: Juha Tamminen

HJK haki torstai-iltana upean 2-0-voiton Mariborin vieraana Eurooppa-liigan karsintojen kolmannen kierroksen avausottelussa. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kehui joukkueensa esitystä.

Avauspuolisko meni maaleitta. HJK iski avausmaalinsa heti toisen puoliajan alussa. David Browne viimeisteli upean hyökkäyksen päätteeksi. Reilun tunnin kohdalla Bojan Radulovic iski HJK:n 2-0-johtoon vasemmalta laidalta tulleesta nopeasta hyökkäyksestä.

Koskelan mukaan varsinkin toinen puoliaika oli erinomainen.

– Todella vahva esitys meiltä vieraspelissä Euroopassa. Ensimmäisellä jaksolla olisimme voineet olla kompaktimpia, mutta kunnollisille maalipaikoille Maribor ei kuitenkaan päässyt, vaan mielestäni laadukkaat paikat menivät meidän hyväksi.

– Toinen jakso oli erinomainen esitys. Olimme todella solideja puolustussuuntaan, eikä vastustajalla ollut ollenkaan maalipaikkoja. Teimme kaksi todella hienoa maalia, ja meidän lisämaalimme olivat lähempänä kuin Mariborin kavennus, Koskela kertoi HJK:n nettisivuilla.

HJK on kärsinyt viime aikoina useista poissaoloista, mutta Sloveniassa se ei näkynyt. Siitä Koskela jakoi kiitosta joukkueelleen.

– Jälleen kerran vaihtopelaajat tulivat erittäin hyvin sisään, mikä on laajan rinkimme vahvuus.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Helsingissä. HJK otti komean vierasvoiton myötä vahvan otteen jatkopaikkaan. Voitto varmistaisi pääsyn vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen sekä Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle, jossa vastaan tulisi tanskalainen Silkeborg.

Häviäjä etenee Konferenssiliigan playoff-kierrokselle, jossa vastaan tulee Shakhter Soligorsk – CFR Cluj -ottelun voittaja. Konferenssiliigan playoff-kierroksen voittaja etenee lohkovaiheeseen ja häviäjän europelit päättyvät siihen.

– Hieno tulos tänään, mutta olemme vasta puoliajalla. Meidän täytyy esiintyä yhtä hyvin myös ensi viikon kotiottelussa, jotta saavutamme tavoitteemme eli lohkovaihepaikan, Koskela muistutti.

Jos et näe alla olevaa ottelun koostetta, voit katsoa sen tästä (Youtube).

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.