Paul Pogba nousi sunnuntaina uutisiin, kun hänen isoveljensä Mathias Pogba uhkasi sosiaalisessa mediassa kertoa veljestään arkaluonteista tietoa. Juventukseen kesällä siirtynyt Paul Pogba on France Infon mukaan kertonut poliisille, että häneltä on yritetty kiristää 13 miljoonaa euroa.

Mathias Pogba kertoi videoillaan, että hänellä on omien sanojensa mukaan todisteita siitä, että hänen veljensä (Paul) olisi valehdellut loukkaantumisistaan, pelannut sopupeliä ja vuotanut seuransa taktiikoita (lue lisää). Tämän jälkeen Paul Pogban lakimies Rafaela Pimenta ja poikien äiti Yeo Moriba julkaisivat tiedotteen, jossa kerrottiin Mathias Pogban videoiden olevan osa kiristysyritystä.

– Mathias Pogban viimeiset ulostulot sosiaalisessa mediassa eivät ikävä kyllä tulleet yllätyksenä. Ne ovat yksi lisäys järjestäytyneen ryhmittymän kiristykseen Paul Pogbaa kohtaan. Pätevät viranomaiset Italiassa ja Ranskassa ovat olleet tietoisia tästä jo kuukausi sitten, emmekä aio kommentoida aihetta käynnissä olevien tutkimusten aikana, tiedotteessa luki.

AFP:n mukaan poliisi on aloittanut jo hyvän aikaa sitten tutkinnan Paul Pogbaan kohdistuneesta kiristyksestä. France Info osasi kertoa tarkempia tietoja tutkinnan sisällöstä.

Pogba oli kertonut poliisille seuraavaa: Hänen lapsuuden kaverinsa ja kaksi huppupäistä miestä, joilla oli rynnäkkökiväärit, olivat saartaneet hänet maaliskuussa ja vaatineet häneltä 13 miljoonaa euroa. Tähtipelaajan mukaan uhkailua oli tapahtunut useampaan otteeseen, ja myös Torinossa Juventuksen harjoituskeskuksen läheisyydessä, jossa Paul Pogba oli myös tunnistanut veljensä Mathiaksen epäiltyjen joukosta.

Pogba vieraili perheensä luona Lagny-sur-Marnessa maaliskuun lopulla, jolloin hänen vanhat kaverinsa olivat pakottaneet hänet mukaansa asuntoon Pariisiin. Asunnolla vanhat kaverit olivat syyttäneet Paul Pogbaa siitä, ettei hän ollut auttanut heitä taloudellisesti sen jälkeen, kun hänestä tuli ammattijalkapalloilija. Kaksi aseistettua miestä vaati Paul Pogbalta 13 miljoonaa euroa ”palveluista”, koska he olivat suojelleet häntä huomiota herättämättä 13 vuoden ajan.

Pogba oli kertonut poliiseille tavanneensa kiristäjänsä useampaan otteeseen, kuten esimerkiksi huhtikuussa Manchesterissa ja heinäkuussa Torinossa. Torinon tapahtumien jälkeen Pogba oli yhteydessä seuran lakimiehiin, jotka neuvoivat häntä kertomaan asiasta poliisille.

[readmore from=pogba-paul]

Poliisien haastatteluissa Juventuksen tähtipelaaja oli kertonut, että hänellä on aina ollut läheiset suhteet lapsuuden kavereihinsa, ja että hän on auttanut heitä myös taloudellisesti tarpeen tullen. Muutos tähän tuli kuitenkin tammikuussa, jolloin hän oli heittänyt yhden kavereistaan pihalle kodistaan Manchesterissa. Pogba oli huomannut, että hänen luonaan ollut kaveri oli käyttänyt Pogban luottokorttia ja varastanut häneltä 200 000 euroa.

Mathias Pogba uhkasi kertoa arkaluonteista tietoa myös PSG:n supertähti Kylian Mbappésta. Tiedot liittyvät ilmeisesti Mbappéhen kohdistuneeseen noituuteen, josta Paul Pogba olisi maksanut.

L’Équipe-lehden mukaan Pogban veljesten välit olivat hyvät vielä maaliskuussa. Ranskassa Pogban kiristysjupakka nousi pääuutiseksi sunnuntaina, ja lisätietoa aiheesta lienee luvassa tällä viikolla.

Mathias Pogba reagoi myöhään sunnuntai-iltana uutisointiin ja jatkoi kovien syytösten linjalla (lue lisää).

LUE MYÖS: