Sveitsin moninkertainen mestari juoksutti KuPSia – näin kommentoi kuopiolaisten kapteeni

© Kuva: Juha Tamminen

TURKU. Kuopion Palloseuralla oli torstaina erittäin haastava ilta Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella, kun Suomeen vieraaksi saapui Sveitsin suurseura Young Boys.

Sveitsin mestaruutta 15 kertaa juhlinut Young Boys tehtaili jo avausjaksolla kaksi maalia, jotka riittivät 2-0-vierasvoittoon. Ensimmäinen syntyi Jean-Pierre Nsamen toimesta rangaistuspotkusta, ja toisen maalin iski Meschack Elia.

Sveitsiläisten hyökkkäjistö tiedettiin jo etukäteen vahvaksi. Nsamella on tilillään kaksi ottelua Kamerunin maajoukkueessa, ja hän on Young Boysin seurahistorian neljänneksi paras maalintekijä 101 osumallaan. Elia taas on tahkonnut 25 A-maaottelua Kongon demokraattisen tasavallan paidassa.

KuPSin puolustaja ja kapteeni Henri Toivomäki antoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kunniaa kovalle vastustajalle, mutta hänestä kuopiolaiset olisivat pystyneet varsinkin avausjaksolla parempaan.

– Olimme mielestäni valmistautuneet hyvin. Tiesimme, mitä on tulossa ja tiesimme, että on hyvä joukkue vastassa. Vastustaja tuli alkuun kovaa. Alkuun haaste oli ehkä siinä omassa toteuttamisessa ja siinä, saatiinko syöttöjä perille.

– Tuon tasoiset joukkueet tekevät [maaleja] noista paikoista. Kaikki kunnia siitä heille, mutta pelasimmeko me omaa parasta jalkapalloamme ensimmäisellä puoliajalla? Toisella puoliajalla pääsimme vähän paremmin mukaan.

Pelisuunnitelman noudattaminen meni Toivomäen mukaan penkin alle.

– Sanoisin, että ei tarpeeksi hyvin missään nimessä [toteutettu pelisuunnitelmaa].

Oma vahva esitys ei juuri lämittänyt KuPSin kipparia.

– En tiedä, onko omalla esityksellä niin väliä. Kuitenkin kaksi maalia meni omiin. Ei se niin lämmitä. Joukkuelajista kyse, ja voitot on se mikä merkitsee.

Young Boys oli jatkuvasti vähintään askeleen edellä KuPSia, mutta Toivomäki uskoo, että kuopiolaiset pystyvät vielä taistelemaan jatkopaikasta.

– Totta kai. Tästä joukkueesta löytyy sisua ja sydäntä, ja nyt on aika kaivaa sitä.

Toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Sveitsissä. Otteluparin voittaja etenee Konferenssiliigan playoff-vaiheeseen, jossa vastaan tulee joko virolainen Paide Linnameeskond tai belgialainen Anderlecht, ja häviäjän europelit ovat ohi.

Ville Liimatta, Turku

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.