Tässä Veikkauliiga-seurojen potentiaaliset reitit eurocupeihin – HJK on yhden otteluparivoiton päässä lohkovaiheesta

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA:n eurocupien karsintojen playoff-vaiheen arvonta suoritettiin tiistaina.

Suomalaisittain isoin mielenkiinto kohdistui Eurooppa-liigaan ja Konferenssiliigaan, joissa on vielä suomalaisia joukkueita mukana.

Helsingin Jalkapalloklubi on mukana Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, jolla se kohtaa slovenialaisen Mariborin 4. ja 11. elokuuta. HJK tipahti Eurooppa-liigan karsintoihin hävittyään Mestarien liigan toisella karsintakierroksella tšekkiläiselle Viktoria Plzenille yhteismaalein 1-7.

Jos HJK voittaa Mariborin, se saa Eurooppa-liigan karsintojen playoff-kierroksella vastaansa tanskalaisen Silkeborgin. Playoff-kierrokselle pääsy myös takaisi Klubille paikan vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Jos taas HJK häviää Mariborille, se putoaa Konferenssiliigan playoff-kierrokselle, jolla se kohtaa valkovenäläisen Shakhtyor Salihorskin tai romanialaisen Cluj’n. Voitolla HJK jatkaisi Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, mutta tappio tietäisi europelien päättymistä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

HJK:n havainnekuva sen mahdollisista reiteistä eurocupien lohkovaiheeseen. Kuva: HJK

Konferenssiliigan karsinnoissa on kolmannelle kierrokselle lähdettäessä mukana vielä yksi suomalainen joukkue: Kuopion Palloseura.

FC Inter lähti laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella kosovolaista Dritaa vastaan (1-3), kun taas Seinäjoen Jalkapallokerhon taival tyssäsi toisella kierroksella norjalaiseen Lillestrømiin (2-6).

KuPS on tähän mennessä voittanut Konferenssiliigan karsinnoissa georgialaisen Dila Gorin (2-0) sekä moldovalaisen Milsami Orhein (6-3). Seuraavaksi se saa vastaansa sveitsiläisen Young Boysin 4. ja 11. elokuuta.

Jos KuPS kaataa Young Boysin, sitä odottaa Konferenssiliigan playoff-kierroksella joko virolainen Paide Linnameeskond tai belgialainen Anderlecht.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.