Suomen Cupin finaali vuosimallia 2022 pelattiin lauantaina Helsingin olympiastadionilla.

KuPS voitti finaalissa FC Interin lopulta 1-0.

Ottelun avausjakso oli tasainen. KuPS aloitti finaalin vahvasti ja hallitsi pelitapahtumia noin 20 minuutin ajan, mutta sen jälkeen Inter pääsi otteluun paremmin mukaan.

Inter ei kyennyt aluksi luomaan pitkiä hyökkäyksiä ja KuPS riisti useita palloja keskikentällä, ja pääsi sen avulla muutaman kerran nopeisiin hyökkäyksiin.

KuPS-kärki Tim Väyrynen sai avausjaksolla muutaman puolittaisen paikan, mutta viimeistely-yritykset epäonnistuivat.

Interin avausjakson ainoa todellinen maalipaikka syntyi KuPS-puolustuksen virheestä. Maalivahti Johannes Kreidlin syöttö Diogo Tomasille epäonnistui, ja Interin Roberto Sierra pääsi laukomaan, mutta Kreidl torjui yrityksen.

KuPS aloitti toisen jakson vahvasti. Jälkimmäisen puolison alussa KuPS:n Joona Veteli laukoi noin 20 metristä, mutta Inter-vahti Matias Riikonen pysäytti komeasti Vetelin vedon. Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS sai pallon jo tolppaan kulmatilanteessa.

KuPS oli varsin selvästi Interin niskan päällä. Interillä oli melkoisia vaikeuksia purkaa KuPS:n prässiä ja pääsi hallitsemaan ensimmäistä kertaa toista jaksoa vasta viimeisellä kympillä.

Finaalin ainoa maali näki päivänvalonsa 88. minuutilla. Henri Toivomäki lähetti laidalta keskityksen ja Gabriel Bispo puski KuPS:n Suomen Cupin mestariksi.

Inter haki lisäajalla vimmatusti tasoitusta ja kykeni aiheuttamaan melkoista härdelliä KuPS:n boksiin, mutta sitä lähemmäs turkulaiset eivät lopulta päässeet.

KuPS voitti myös viime kaudella Suomen Cupin.