Helmarien MM-karsintaurakka päättyi tiistaina Tampereella. Helmarit hävisi MM-karsintojen viimeisessä ottelussaan Ruotsille tylysti 0-5.

Naisten A-maajoukkue jäi karsintalohkossa kolmanneksi, eli Suomi ei pelaa ensi kesän MM-lopputurnauksessa.

Ruotsi sen sijaan voitti karsintalohkon ja selviytyi lopputurnaukseen. Kummallakaan ei ollut sen suurempaa panosta tiistaisessa ottelussa, sillä Helmarit oli jo menettänyt viime viikolla jatkokarsintamahdollisuutensa. Ruotsi oli jo varmistanut lohkovoittonsa.

Kesän EM-lopputurnauksessa pelannut maajoukkue on varsin heikossa tuloskunnossa, vaikka se onkin kohdannut viime aikoina hyvin laadukkaita vastustajia. Helmarit on pelannut huhtikuun alusta lähtien kahdeksan ottelua, joista tuloksena on yksi voitto, yksi tasapeli ja kuusi tappiota.

Väliaikaisvalmentaja Marko Salorannalle tiistainen Ruotsi-ottelu oli toinen Helmarien peräsimessä.

Ottelua seurasi paikan päällä 6678 katsojaa.