Toronton yliopiston psykologian emeritusprofessori Jordan Peterson on avannut suhdettaan Portugalin maajoukkueen ja Manchester Unitedin tähtihyökkääjään Cristiano Ronaldoon.

Ronaldo, 37, latasi aiemmin syyskuussa Instagram-tililleen yhteiskuvan, jossa hän poseraa hymyillen Petersonin, 60, kanssa.

– Mukava nähdä sinua ystäväni! kirjoitti Ronaldo teksisaatteeksi.

– Olen harvoin tavannut ketään, joka olisi ansainnut saamansa selvemmin [kuin sinä]. Oli hauska tavata, vastasi Peterson kuvan kommenteissa.

Ronaldo sai runsaasti kritiikkiä julkaisustaan ja ihmiset ihmettelivät, mitä hän tekee kanadalaisen kohupsykologin kanssa. Miljoonia kirjoja myynyt Peterson on kiistelty hahmo maailmalla, koska hän on esittänyt kiistanalaisia näkemyksiä muun muassa transsukupuolisista ihmisistä, koronarokotuksista ja maskuliinisuudesta.

Peterson kertoi Piers Morgan Uncensored -ohjelmassa, että Ronaldo otti häneen yhteyttä.

– Hän kutsui minut tapaamaan häntä. Hänellä oli ollut vaikeuksia elämässään muutama kuukausi sitten, sanoi Peterson.

– Hänen ystävänsä lähetti hänelle joitakin videoitani, ja hän sanoi katsoneensa ne. Sitten hän luki yhden kirjoistani ja sai siitä apua, hän halusi jutella kanssani.

– Menin hänen luokseen ja juttelimme noin kaksi tuntia. Hän näytti minulle kaikki varusteensa, joilla hän pysyy huippukunnossa, ja puhuimme hänen yrityksistään.

– Puhuimme ennen kaikkea siitä, mitä hän haluaa tulevaisuudessa ja joistakin esteistä, joita hänellä on edessään.