Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä Barcelonasta Chelseaan.

Chelsea maksoi hänestä noin 14 miljoonaa euroa ja lisäksi suostui purkamaan Marcos Alonson sopimuksen, jotta espanjalaispuolustaja sai siirtyä vapaana agenttina Barcelonaan.

Aubameyang ehti edustaa Barcelonaa vain noin puolen vuoden ajan. Hän siirtyi tammi-helmikuun vaihteessa vapaana agenttina Barcelonaan, ja ehti esiintyä edukseen Kataloniassa. Aubameyang pelasi viime kaudella 17 ottelua La Ligassa, joissa syntyi yhteensä 11 täysosumaa.

33-vuotias gabonilaiskärki valitsi uudessa seurassaan pelinumerokseen yhdeksikön.

9-paitaa on pidetty kirottuna Chelseassa jo pitkään, sillä kyseisen pelinumeron itselleen napanneet hyökkääjät ovat toistuvasti epäonnistuneet, ja odotukset ovat jääneet täyttämättä. Kyseiseen joukkoon kuuluu muun muassa Radamel Falcaon, Fernando Torresin, Tammy Abrahamin, Álvaro Moratan ja Gonzalo Higuaínin kaltaisia huippuhyökkääjiä.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel ei ole huolissaan siitä, etteikö ysipaitaa kantava Aubameyang onnistuisi Lontoossa pelinumerostaan huolimatta.

– Meidän työmme on löytää hänelle riittävästi tukea kentällä, jotta Aubameyang pääsee viimeistelemään hyökkäyksemme. Jos hän otti ysipaidan itselleen, ei hän mielestäni pelkää menneisyyttä ja sitä, mitä se numero merkitsee. Aubameyang on valmis kirjoittamaan oman historiansa Chelseassa ja jos hän on tarpeeksi rohkea ottamaan ysin itselleen, ottaa hän sen.