Diego Maradona pelasi ammattilaisuransa viimeisen ottelun tasan 25 vuotta sitten 25. lokakuuta 1997.

Maradonan viimeiseksi otteluksi jäi eteläamerikkalaisen seurajalkapalloilun suurin ottelu, eli Boca Juniorsin ja River Platen välinen Superclásico. Maradona pelasi avausjakson River Platen kotistadionina tunnetulla Monumentalilla. Maradonan edustama Boca Juniors voitti klassikko-ottelun kahdella toisen jakson maalilla 2-1.

Ennen ottelua julkisuudessa ei tiedetty sen jäävän Maradonan pelaajauran viimeiseksi kamppailuksi. Argentiinalaismediassa oli uutisoitu samalla viikolla Maradonan antaneen positiivisen dopingnäytteen.

Viisi päivää Superclásicon jälkeen Maradona tiedotti lopettaneensa uransa. Maradona julkaisi lopettamispäätöksensä 37. syntymäpäivänään.

– En kykene enää pelaamaan, joten ei ole järkeä jatkaa pelaamista. Lopetan mielummin nyt urani kuin maksan jatkamisesta isäni hengellä joidenkin asiasta tietämättömien toimittajien huhujen vuoksi, Maradona viittasi dopinghuhuihin.

– Nyt on tullut aika ilmoittaa urani päättymisestä. Tämä sattuu. Kukaan ei ole minua surullisempi.

Maradona kuuluu historian parhaimpiin jalkapalloilijoihin. Argentiinan A-maajoukkueessa maailmanmestaruuden voittanut Maradona muistetaan etenkin ajastaan Napolissa. Hän johdatti Napolin kahdesti Serie A:n mestariksi.

Maradona menehtyi sydänkohtauksen seurauksena marraskuussa 2020. Maradona oli kuollessaan 60-vuotias.

Lähteet: Infobae, Mundo Deportivo, Olé