Italialaisseura Salernitanan maineikkain pelaaja Franck Ribéry ripustanee nappulakengät naulaan. La Gazzetta dello Sport uutisoi, että Ribéry saattaa tiedottaa jalkapallouransa päättymisestä ensi viikon lehdistötilaisuudessa.

Ribéry, 39, ei ole välttynyt iän mukanaan tuomilta vaivoilta. Hänen polvensa on reistaillut koko alkukauden ajan. Italian cupin ensimmäisen kierroksen lisäksi hän on pystynyt pelaamaan vain sarja-avauksessa AS Romaa vastaan ja silloinkin ainoastaan 36 minuutin ajan. Se on viisi prosenttia tarjolla olleista minuuteista.

Lue myös: 36 maalia yhdellä kaudella takonut hyökkääjälegenda lopettaa uransa

Italialaisaviisi spekuloi, että Ribéry olisi valmis eläköitymään jo kesken kauden, koska pelkästä pelikuntoon pääsemisestä on tullut niin työlästä. Viime kaudella hän pelasi 23 ottelussa ja osaltaan mahdollisti Salernitanan ihmeellisen säilymisen Italian pääsarjassa.

Ribéry muistetaan erityisesti Bayern Münchenin vuosistaan. Ranskan entinen maajoukkuepelaaja edusti bundesliigaseuraa 12 kautta. Parhaimmillaan hänet tunnettiin viekkaana ja sukkelaliikkeisenä laiturina. Hänen annus mirabilisikseen jäänee vuosi 2013, jolloin UEFA sekä eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestö (ECA) ja pelaaja-agenttien yhdistys (EFAA) valitsivat hänet vuoden miespelaajaksi.

Lue myös: Mitä tekee uuteen tilanteeseen ajautunut Cristiano Ronaldo? Turkista kantautuu melkoisia huhuja