Mestarien liigan lohkovaiheen viides kierros käynnistyi tiistai-iltana.

Tiistaina pelattiin muutama mielenkiintoinen lohko-ottelu. Saksassa Borussia Dortmund isännöi Manchester Cityä. Manchester City oli jo varmistanut jatkopaikkansa. Kamppailu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola otti Erling Haalandin tauolla vaihtoon.

Lissabonissa todistettiin jopa seitsemän maalin trilleriä, kun Benfica ja Juventus iskivät yhteen. Panokset olivat selvät. Juventuksen oli voitettava ottelu pitääkseen jatkopaikkahaaveensa hengissä. Toisin kävi. Benfica voitti ottelun 4-3, ja johti ottelua jo 4-1, mutta Juventus iski lopussa kaksi salamamaalia.

Tappio tiesi Juventukselle sitä, ettei seura pelaa Mestarien liigan pudotuspeleissä, vaan eurourakka jatkuu joko Eurooppa-liigassa tai päättyy Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Juventuksen kausi on sujunut surkeasti. Seura on Serie A:ssa vasta kahdeksantena.

Mestarien liigan hallitseva mestari Real Madrid hävisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun RB Leipzig voitti espanjalaiset 3-2. Real Madrid johtaa lohkoaan pisteen erolla RB Leipzigiin.

Mestarien liigan voittajasuosikkeihin lukeutuva PSG murskasi Maccabi Haifan Pariisissa tylysti 7-2. Upeaa syyskautta pelaava Leo Messi iski kaksi maalia ja syötti toiset kaksi.

Lohkovaiheen viides kierros jatkuu keskiviikkona.