Espanjalaisseurojen urakkaa Mestarien liigan lohkovaiheessa voi pitää todellisena epäonnistumisena.

Sevilla, Barcelona ja Atlético eivät päässeet mukaan pudotuspeleihin. Vain Real Madrid selvisi Mestarien liigan lohkostaan jatkoon, eikä senkään lohkovoitto ole vielä varma.

Sevilla ja Barcelona pelaavat varmuudella Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Atléticon on todennäköisesti voitettava viimeisen kierroksen ottelunsa päästäkseen mukaan Eurooppa-liigaan.

Bayer Leverkusen haki Mestarien liigassa keskiviikkona 2-2 -tasapelin Metropolitanolta. Se pudotti Atléticon pudotuspeleistä. Leverkusenin tuore päävalmentaja Xabi Alonso otti kantaa espanjalaisen jalkapallon tasoon lehdistötilaisuudessa.

– Arvosanan antaminen yhden kauden perusteella ei ole reilua. Jalkapallo kehittyy huimalla tahdilla muissa maissa ja kenties joskus keskitymme liikaa siihen, mitä Espanjassa tapahtuu, mutta joka tapauksessa muissa maissa asiat tehdään todella hyvin. Katsot niitä joukkueita, joita vastaan pelaamme joka viikko, ja ne ovat todella laadukkaita.

– Espanjalaisen jalkapallon laatua ei voi kyseenalaistaa. Sitä arvostetaan kaikkialla. Tällä kaudella vain yksi espanjalaisseura pääsi Mestarien liigassa pudotuspeleihin ja se kertoo siitä, että joku on vialla, mutta en ota siihen sen enempää kantaa. Minulla on ihan riittävästi tehtävää omassakin työssä.