KTP lähti sunnuntaina Ykkösen vierasotteluunsa Ekenäs IF:ää vastaan tilanteesta, jossa yksikin piste olisi ollut sille riittävä takaamaan suoran nousun takaisin Veikkausliigaan. TPS kiusasi kotkalaisia kisassa sarjan piikkipaikasta pitkään, mutta mustavalkoisten synkät ajat veivät heiltä todellisen mahdollisuuden suoraan nousuun jo tovi sitten.

Raaseporissa asiat eivät ratkenneet aivan heti, vaan EIF oli 1-0 -johdossa vielä 53. peliminuutilla. David Ramadingaye niittasi kuitenkin tasoituksen jääkylmästi pilkulta. Pilkkutuomion yhteydessä isäntien Bruno ajettin toisella keltaisella kentältä.

Mikan 70. minuutin maali vaikutti varmistaneen nousun – kahta maalia tammisaarelaisilta oli ehkä kenttäalivoimalla liikaa odottaa.

Lukemat säilyivät samoina lisäminuuttienkin jälkeen; KTP on Ykkösen mestari, ja pelaa ensi kaudella Veikkausliigaa.