Oulussa Heinäpään stadionhanke ei tunnu etenevän odotetusti. Hanke palaa taas tietyllä tapaa lähtöruutuunsa, kun stadionilla kartoitetaan uudestaan sopivaa paikkaa.

Alunperin Oulun jalkapallostadion oli suunniteltu rakennettavaksi Heinäpäähän. Vihreiden kaupunginvaltuutetut Esa Aalto ja Aino-Kaisa Manninen sekä vasemmistoliiton valtuutetut Mauno Murtoniemi ja Mikko Viitanen ovat jättäneet valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Oulun kaupunki selvittää yhdessä stadionyhtiön ja AC Oulun kanssa Heinäpään lisäksi muut mahdolliset toteuttamispaikat suunnitellulle jalkapallostadionille.

Käytännössä tämä tehtiin jo aiemmin, mutta nyt se halutaan tehdä vielä uudestaan. Asiaa käsitellään tiistaina kaupungin yhdyskuntalautakunnassa. Käsittelimme asiaa viime helmikuussa, kun stadionhanke nousi viimeksi pinnalle (lue lisää).

AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo ei purematta niele valtuustoaloitetta. Kaismo kommentoi asiaa Twitterissä. Ongelma Kaismon mukaan on ennen kaikkea se, että nykyinen stadionyhtiö OTC Stadion Oy ei ole valmis rakentamaan stadionia mihinkään muualle kuin Heinäpäähän, johon sille vuosi sitten kesäkuussa yksimielisesti suunnitteluvaraus myönnettiin.

– Stadionin paikkaa on selvitetty ennen suunnitteluvarauksen hakemista. Heinäpää on todettu parhaaksi paikaksi ja ainoaksi, johon meidän näkemyksen mukaan se on järkevää tehdä. Olisi kiinnostavaa kuulla aloitteen tehneilta valtuutetuilta, kuka stadionin rakentaa, jos paikka vaihtuu, koska me emme sitä silloin tee?

– Olisi myös kiinnostavaa kuulla, miksi jo nyt kädet täynnä töitä olevia virkamiehiä työllistetään tällaisilla aloitteilla, jos hankkeen toteuttaminen muualle ei ole realistista, Kaismo kirjoittaa Twitterissä.

Stadion on tarkoitus rakennuttaa pääosin yksityisellä rahalla. Hankkeen alkuperäinen kustannusarvio on noin 13 miljoonaa euroa, josta kolme neljäsosaa olisi yksityistä rahoitusta. Alunperin stadionin haaveiltiin olevan pystyssä jo kesällä 2023, mutta hanke on viivästynyt muun muassa vaadittujen luonto- ja linnustoselvitysten takia.

Nyt hanke viivästyy jälleen uuden aloitteen takia. Selvitys vaihtoehtoisista sijaintipaikoista on tarkoitus valmistua syksyn aikana.

– Hankkeen suunnittelussa on tullut vastaan haasteita muun muassa liikenteeseen ja pysäköintiin liittyen. Lähialueen asukkaat ja teollisuus eivät koe suunnitellun stadionin sijaintia parhaana mahdollisena. Nykyisillä Heinäpään jalkapallokentillä on myös käyttäjänsä, aloitteessa kirjoitetaan.

AC Oulu pelaa tällä hetkellä Raatin yleisurheilustadionilla.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS

AC Oulussa hermostuttiin – Oulun stadionhankkeelle jarrua valtuustoaloitteesta: ”Osoittaa melkoista tietämättömyyttä, jos ei tätä käsitä”