On vaikea arvioida, mihin asti omien panosten uskottiin Valkeakoskella veikkausliigakauden alla riittävän. FC Hakan suorituksen on kuitenkin helppo uskoa yllättäneen monet – joukkue hakee sarjassa jopa mitalisijaa.

Teemu Tainion valmentama ryhmä kaatoi sunnuntaina SJK:n, ja varmisti vähintään finaalipaikan kauden päättävässä Eurolopputurnauksessa.

– Joukkueessa on todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Olemme asettaneet pronssimitalin tavoitteeksemme ja tällä hetkellä näyttää aika hyvältä. Joukkueessa ja kopissa on tosi hyvä meininki, puhkuu puolustaja Eero-Matti Auvinen seuran sivustolla.

Yksi isoista yksittäisistä tekijöistä Hakan menestykseen on ollut skottihyökkääjä Lee Erwin. Sunnuntaina 28-vuotias vastasi joukkueen molemmista maaleista, ja teki ottelun ainokaisen myös edellisellä kierroksella, Hakan noutaessa täyden pistepotin Turusta.

Erwin vie maalipörssiä vahvasti 17 osumallaan – kakkosena oleva VPS:n Kalle Multanen on onnistunut tähän mennessä 13 kertaa.

– Totta kai meidän hyökkääjien onnistumiset tuovat paljonkin uskoa siinä mielessä, että jos välillä päästää maalin, niin voidaan vielä tulla takaa ohi, Auvinen myöntää.