Brasilia sai huonoja uutisia miesten MM-kisojen avausottelussaan, vaikka se kaatoikin Serbian 2-0 Richarlisonin maaleilla.

Joukkueen tähtihyökkääjä Neymar, 30, loukkasi nilkkansa, ja perjantaina selvisi, että hän ei pysty pelaamaan muissa lohkovaiheen otteluissa Sveitsiä ja Kamerunia vastaan.

Neymar on yksi Brasilian kaikkien aikojen maalintekijöistä, mutta hän on ollut läpi uransa runsaasti mielipiteitä jakava hahmo. Brassitaituri on saanut kritiikkiä filmaamisesta ja kentällä kieriskelystä, seuravalinnoistaan ja jopa pukeutumisestaan.

Brasilian toinen laitahyökkääjä Raphinha jakoi Instagram-tilillään fanitilin julkaisun, jossa sanottiin, että Neymar ei saa ansaitsemaansa arvostusta kotimaassaan.

– Argentiinan kannattajat kohtelevat [Lionel] Messiä kuin jumalaa. Portugalin kannattajat kohtelevat [Cristiano] Ronaldoa kuin kuningasta. Brasilian kannattajat toivovat, että Neymar murtaa jalkansa, luki julkaisussa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

TNT Sports BR

@TNTSportsBR
TORCER POR LESÃO? AÍ NÃO! 🤦‍♂️🇧🇷 Raphinha sai em defesa de Neymar, ao compartilhar post nas redes sociais. O que achou, torcedor? #TNTSportsNoQatar

Neymar on parhaillaan mukana uransa kolmannessa MM-turnauksessa, mutta hänen kisojaan ovat joka kerralla vaivanneet erilaiset loukkaantumiset ja vaivat.

Vuonna 2014 hän sai murtuman selkäänsä ja joutui jättämään väliin välierän Saksaa vastaan. Vuoden 2018 kisoihin Neymar taas saapui jo valmiiksi puolikuntoisena loukkaantumisen jäljiltä.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.