Itävallan maajoukkueen keskikenttäpelaajat Xaver Schlager ja Christoph Baumgartner ihmettelevät Cristiano Ronaldon kommentteja päävalmentajastaan Ralf Rangnickista.

Rangnick luotsasi Ronaldoa viime kaudella Manchester Unitedissa, jossa portugalilaistähti on ajautunut viime päivinä ristiriitaiseen tilanteeseen antamansa kohuhaastattelun vuoksi.

Ronaldo tylytti TalkTV:llä Piers Morganin haastattelussa avoimesti Manchester Unitedin seurajohtoa, entisiä pelaajia ja päävalmentaja Erik ten Hagia.

Ronaldo sanoi muun muassa, että hän on tuntenut olonsa ”petetyksi”, koska kokee, että United on yrittänyt savustaa häntä seurasta ulos. Tähtihyökkääjä lisäsi myös, ettei kunnioita päävalmentaja ten Hagia, koska hänen mielestään ten Hag ei kunnioita häntä.

Kritiikin kohteeksi joutui myös Rangnick, joka toimi Unitedin väliaikaisvalmentajana viime joulukuun alusta kauden loppuun saakka.

Ennen Manchester Unitediin saapumistaan Rangnick työskenteli venäläisessä Lokomotiv Moskovassa urheilutoimenjohtajana. Hän on toiminut vastaavissa rooleissa myös Red Bullin eri joukkueissa, mutta hän on myös valmentanut pitkiä pätkiä saksalaissa seuroissa.

Itävallan peräsimeen Rangnick palkattiin viime kesänä hänen lähdettyä Manchester Unitedista.

Kohuhaastattelussaan Ronaldo ihmetteli, miten Manchester United meni palkkaamaan valmentajakseen urheilutoimenjohtajan, josta hän ei ollut ikinä kuullutkaan.

– Miten voit olla Manchester Unitedin manageri, jos et ole edes valmentaja? En ollut ikinä kuullut hänestä, sanoi Ronaldo.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Rangnick antamassa ohjeita Schlagerille Nations Leaguen ottelussa Tanskaa vastaan. Kuva: Getty Images

Schlager puolusti valmentajansa pätevyyttä itävaltalaiselle Der Standard -sanomalehdelle.

– En tunne Cristiano Ronaldoa henkilökohtaisesti. Minulla ei ole aavistustakaan, mikä häneen meni, kommentoi Schlager Daily Mailin mukaan.

– Kaikki tietävät, miten paljon vaikutusvaltaa Rangnickilla on ollut Itävallassa, RB Leipzigissa ja myös Salzburgissa.

– Hän menestyi kaikkialla. Hän on erittäin suuri ammattilainen, joka on myös muuttanut jalkapalloa hieman.

Schlager uskoo, että Rangnickin prässivoittoinen pelitapa ei sopinut Ronaldolle.

– Jos tekee ja pelaa tietyllä tavalla pienestä pitäen, se on luultavasti helpompaa. Loppujen lopuksi on aina tehtävä parhaansa.

– Se ei myöskään tarkoita, että jokin uusi asia olisi huono. Jalkapalloilijana pitäisi olla valmis pelaamaan millä tavalla tahansa.

Myös Baumgartner puolusti Rangnickia.

– Hän on jo osoittanut, että hän ei pelkästään rakenna joukkueita, kuten hän teki meidän kanssamme, Hoffenheimissa, Leipzigissa, Salzburgissa tai Red Bullissa yleensä.

– Hän on myös menestynyt hyvin valmentajana. Siitä Cristiano Ronaldon turhautuminen johtuu.