Suomi pelaa vuoden viimeisen maaottelunsa sunnuntaina Oslossa Norjan vieraana. Vaikka Erling Haaland ei pysty pelaamaan, pohjoisnaapuri tarjoaa Huuhkajille suuren haasteen.

Poissaolijat

Norja

Erling Haaland (loukkaantuminen)

Suomi

Kaan Kairinen (sairastuminen)
Joel Pohjanpalo (paluu seuran Venezian vahvuuteen)
Jesse Joronen (paluu Venezian vahvuuteen)

Viimeisimmät ottelut

Norja

17.11.2022 Irlanti-Norja 1-2 (Ystävyysottelu)
27.9.2022 Norja Serbia 0-2 (Nations League)
24.9.2022 Slovenia-Norja 2-1 (Nations League)
12.6.2022 Norja-Ruotsi 3-2 (Nations League)
9.6.2022 Norja-Slovenia 0-0 (Nations League)

Suomi

17.11.2022 Pohjois-Makedonia-Suomi 1-1 (Ystävyysottelu)
26.9.2022 Montenegro-Suomi 0-2 (Nations League)
23.9.2022 Suomi-Romania 1-1 (Nations League)
14.6.2022 Bosnia ja Hertzegovina-Suomi 3-2 (Nations League)
11.6.2022 Romania-Suomi 1-0 (Nations League)

Kommentteja

Huuhkajien pelaajista Diogo Tomas, Tuomas Ollila, Niilo Mäenpää, Arttu Hoskonen ja Anssi Suhonen tekivät A-maajoukkuedebyyttinsä torstaina Skopjessa Pohjois-Makedonian vieraana. Päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen uusien kasvojen ensiesiintymisiin.

– Uudistaminen tehdään aina tarpeiden mukaan. Olen nähnyt vuoden aikana aika paljon pelaajia, ja on tärkeää kerätä informaatiota ajatellen maaliskuussa alkavia EM-karsintoja. Jotkut ovat sitä mieltä, että pitäisi lyödä lukkoon joku tietty permanentti, mutta kokoonpanomme on vuosien varrella aina vähän elänyt, Kanerva kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Norja tulee pelaamaan kotiottelussaan ilman hyökkäyksen supertähteään Erling Haalandia. Maa tiedotti perjantaina, ettei Manchester Cityn pelaaja ole pelikunnossa. Norjan joukkuetta tähdittää kuitenkin muun muassa Arsenal-kapteeni Martin Ødegaard.

Suomella puolestaan Joel Pohjanpalo ja Jesse Joronen joutuivat palaamaan seuransa Venezian riveihin etuajassa. Kaan Kairinen taas ei ole toipunut vatsataudistaan.

FIFA rankingissa sijalla 42 oleva Norja tarjoaa Huuhkajille suuren haasteen.

–  Hienoa, että saimme tällaiset vastustajat. Koko jengi odottaa peliä innolla. Seuraava leiri on tammikuussa ja kaikki eivät sinne pääse. Karsinnat alkavat maaliskuussa, joten tämä on viimeinen peli pitkään aikaan maajoukkueen kanssa.

– Norjalla on todella hyvä joukkue, josta löytyy tulivoimaa. Toivottavasti saamme hyvän tuloksen, Huuhkajien toppari Robert Ivanov ennakoi kamppailua.

Huuhkajien avauskokoonpano:

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 | 🇳🇴🆚🇫🇮 | A-maaottelu: Norja–Suomi | Huuhkajien vuoden viimeinen ottelu! 🦉👊

⚽: Klo 15.00
📺: Elisa Viihde Viaplay & V sport 2 Suomi

*Kenttäryhmitys on viitteellinen, eikä perustu joukkueen antamaan tietoon.

#Huuhkajat #NORFIN #MeOlemmeSuomi

Mistä näet ottelun?

Suomen vierasottelu Norjaa vastaan on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Kello 15:00 alkavan kamppailun selostaa Ville Kuusinen asiantuntijanaan Mika Kottila.

LUE MYÖS!