Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) ei arvosta pätkääkään Euroopan Superliigan edustajien näkemystä kahden osapuolen välisestä tapaamisesta. UEFA ilmoitti, että sen täytyy ”tarkistaa nauhoitukset” kuullakseen, mistä toinen leiri puhuu.

Kaksi ja puoli tuntia kestäneessä kokouksessa joukko vanhempia isokenkäisiä Euroopan jalkapallomaailmasta tapasi A22-yhtiön edustajia. A22 on sama yritys, joka vehkeili kokoon viime vuoden huhtikuussa julkistetun, todella lyhytikäiseksi osoittautuneen Superliigan.

Bernd Reichart A22:sta oli sanonut, että tapaamisen perusteella ”UEFA:ssa ollaan tyytyväisiä ’status quoon'”.

– Tämä mielipide oli odotettavissa, koska UEFA on ollut ainut, dominoiva toimija Euroopan seurajoukkuekilpailuissa vuodesta 1955 asti. Euroopan unionin tuomioistuin arvioi parhaillaan monopolirakennetta. Sen odotetaan antavan päätöksensä syksyllä 2023.

Lue myös: Barcelonan vuoro puolustaa Superliiga-hanketta – seurapomolla valmiit perustelut

Reichartin lausunto sai UEFAn antamaan toisen, järjestön aiempaan tiedotteeseen verrattuna vähemmän korrektin kannanoton. Se kutsui A22:ta ”epäkunnioittavaksi” ja lisäsi, ettei yrityksellä vaikuta ”olevan mitään tähdellistä sanottavaa”.

– UEFA tutkii parhaillaan nauhoitteita saadakseen selville, puhuuko [A22] samasta tapaamisesta.

UEFA ilmoitti eksplisiittisesti, että se suhtautuu avoimesti dialogiin ja muutoksiin mutta ei silloin, jos ne hyödyttävät muutamaa jo valmiiksi rikasta seuraa.

– Kuten jalkapallokannattajien järjestö FSA sanoi, Britannialla on ollut yhtä monta pääministeriä viimeisen kahden kuukauden aikana kuin heillä [A22:lla] on tukijoita.