Helsingin IFK kertoi tiistaina, että seuran uusi urheilutoimenjohtaja on Teemu Kankkunen, joka työskenteli jo viime kaudella HIFK:n valmennuksessa. Ensi kaudella HIFK pelaa Ykköstä Bolt Arenalla, Töölössä.

HIFK putosi viime kauden päätteeksi suoraan Veikkausliigasta. Nyt seurassa pyritään rakentamaan pitkäjäntäisesti uutta tulemista kirkkaisiin valoihin. Uusi urheilutoimenjohtaja Teemu Kankkunen vahvistaa SuomiFutis-sivustolle, että toiminnan jatkaminen Töölön jalkapallostadionilla oli tärkeä asia joukkueen ammattimaisen arjen mahdollistamiseksi.

Kilpailu pääkaupunkiseudun pelaajista on kovaa ensi kaudella Ykkösessä, kun Helsingistä sarjassa pelaa kolme joukkuetta, HIFK, KäPa ja Gnistan. Lisäksi JäPS ja EIF ovat myös samoilla apajilla. Kankkusen mukaan HIFK pyrkii kilpailemaan nuorista pelaajista nimenomaan olosuhteiden avulla.

– Pyrimme rakentamaan toimintamme niin, että olemme olosuhteiden osalta ammattimainen joukkue, vaikka olemmekin puoliammattilaisjoukkue. Olosuhteet tulevat olemaan samat kuin viime kaudella Veikkausliigassa, Kankkunen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Käytännössä Helsingissä vaihtoehtoja ei kovin paljon ole. Romanttinen paluu Brahen kentälle, Kallioon, oli käytännössä mahdoton ajatus.

– Podintoja on aina, kun sarjataso vaihtuu. Fakta on se, ettei Helsingissä ole mitään muuta mahdollisuutta. Bragulla on 400 katettua paikkaa. Jos saamme myytyä 600 kausikorttia, mihin ihmeeseen me laittaisimme ne kausikorttilaiset? Kankkunen toteaa naurahtaen.

HIFK:n ensi kauden kausikorttien myynti käynnistyy torstaina.

– Olisihan se romanttinen ajatus pelata Bragulla tai Bolliksella (Töölön Pallokenttä), mutta olosuhteiden osalta siellä ei oikeastaan edes saa pelata kuin poikkeusluvalla.

Järkevän ottelutapahtuman rakentaminen Brahen kentällä olisi Kankkusen mukaan käytännössä mahdotonta. Lisäksi valaistus ei ole riittävällä tasolla, eikä siihen ole lupaa tehdä muutoksia. Ammattimaisen arjen pyörittäminen Brahen kentällä olisi myös käytännössä hyvin vaikeaa.

– Jos haluamme harjoitella iltapäivisin, siellä saattaa olla koululaisia pelaamassa pesäpalloa koulun liikuntatunnilla. Jos lopetamme neljän aikaa, siinä saattaa sata pikkujunioria olla tulossa seuraavaksi kentälle. Jos haluamme olla ammattimainen ympäristö, niin se asettaa aikamoisia haasteita siihen. Bolt on olosuhteiden puolesta ainoa järkevä vaihtoehto Helsingissä.

Kankkusen mukaan Vantaalle lähtemistä ei edes pohdittu. Vantaalla on Myyrmäen jalkapallostadion, johon mahtuisi 4600 katsojaa.

– Ei sitä otettu edes puheeksi.

Roman Eremenko ei ole jatkamassa

Kankkusen mukaan joukkueen rakentaminen on jo käynnistynyt. Viime kauden osalta jokaisen pelaajan sopimus päättyi. Kesällä HIFK:ta pelastamaan saapunut Roman Eremenko oli loppukaudella yksi joukkueen ainoista valopilkuista.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Roman Eremenko ei näillä näkymin jatka HIFK:ssa. Kuva: Juha Tamminen.

Ensi kauden pelaajabudjetissa ei näillä näkymin ole tilaa Eremenkon kaltaiselle supertähdelle. Eikä Eremenkon pitäminen ehdoin tahdoin olisi Kankkusen mukaan järkevää.

– Uskon, että Romalla on vielä tavoitteet jossain muualla, jos hän pelaa vielä. En missään tapauksessa jättäisi miestä joukkueesta pois, jos hänen pitäminen olisi mahdollista. Eiköhän realiteetit ole sellaiset, ettemme häntä pysty pitämään.

– Jos se nyt tulisi ajankohtaiseksi jollain tavalla, niin totta kai hän olisi ehdottomasti tervetullut. Ei ehkä kannata hänen varaansa tässä laskea. Kyllä hänelle varmasti ottajia on, maailmalla myös, Kankkunen sanoo.

Kankkunen kehuu Eremenkon ammattimaisuutta viime kaudella joukkueen vaikeasta tilanteesta huolimatta.

– Oli kiva seurata huippuammattilaisen arkea. Vaikka hän oli muutaman vuoden poissa pelikentiltä, niin hänen tekemisensä harjoituksissa, keskittyminen, intensiteetti ja taso, jolla hän pyrkii suoriutumaan on jotain sellaista, mistä moni nuori pelaaja voi ottaa oppia. Hän on äärimmäisen hyvä esimerkki siitä, mitä vaaditaan, jos halutaan nousta sinne ihan huipputasolle saakka.

– Sanotaan näin, että kyllä meiltä viime kaudella aika monen pelaajan olisi kannattanut ottaa vähän oppia, kun oli aika hyvä esimerkki siinä nenän edessä, Kankkunen kertoo.

Voit lukea lisää Kankkusen kommentteja HIFK:n tulevaisuudesta ja joukkueen rakentumisesta tästä jutusta.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

LUE MYÖS!