Poliisi joutui sunnuntaina sulkemaan osia Brysselin keskustasta, käyttämään vesitykkejä ja ampumaan kyynelkaasua hajottaakseen väkijoukkoja, kertoo Independent.

Kaupungissa nähtiin mellakointia ja väkivaltaisuuksia Marokon ja Belgian välisen miesten MM-kisaottelun aikana ja jälkeen. Marokko voitti 2-0-lukemin Belgian, joka on aloittanut turnauksensa yhdellä niukalla voitolla ja sunnuntaisella tappiolla.

Independentin mukaan Belgian marokkolaistaustaiset maahanmuuttajat juhlivat yllätysvoittoa monissa Belgian kaupungeissa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fdesouche.com est une revue de presse

@F_Desouche
Violences en cours à Bruxelles après le match #marocbelgique

Kymmenet mellakoitsijat kaatoivat ja polttivat auton, sytyttivät sähköskoottereita tuleen ja heittivät autoja tiilillä, kertoi Brysselin poliisin tiedottaja Ilse Van de Keere.

Brysselin pormestari Philippe Close kehotti ihmisiä pysymään poissa keskustasta ja sanoi viranomaisten tekevän kaikkensa pitääkseen järjestyksen kaduilla. Jopa metro- ja raitiovaunuliikenne jouduttiin keskeyttämään poliisin määräyksestä.

Myös Antwerpenin kaupungissa oli levottomuuksia.

Naapurimaa Hollannissa poliisi kertoi, että Rotterdamin satamakaupungissa puhkesi väkivaltaisuuksia, kun mellakkapoliisit yrittivät hajottaa 500 jalkapallokannattajan ryhmän, joka heitteli poliiseja ilotulitteilla ja lasilla. Tiedotusvälineet kertoivat levottomuuksista pääkaupungissa Amsterdamissa ja Haagissa.

🇧🇪🇲🇦 Des émeutes ont éclaté après la victoire du Maroc face aux Diables Rouges, le bourgmestre de la Ville a donné l'ordre de procéder à des arrestations administratives et la Stib a modifié ses itinéraires: bit.ly/3GTR1fR
#Bruxelles #maroc #belgiquemaroc #emeutes

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.