Iranin miesten maajoukkueen päävalmentaja Carlos Queiroz ajautui lehdistötilaisuudessaan erikoiseen sananvaihtoon toimittajan kanssa.

Queirozille esitettiin kysymyksiä naisten asemasta Iranissa. Maassa on nähty mittavia mielenosoituksia sen jälkeen, kun 22-vuotias iranilaisnainen Mahsa Amini kuoli jouduttuaan Iranin siveyspoliisin kiinniottamaksi ”väärin puetun” hijabin takia.

Iranin ihmisoikeuksia valvova kansalaisjärjestöryhmä (IHRNGO) on kertonut, että Iranin turvallisuusjoukot ovat surmanneet yli 300 ihmistä sen jälkeen, kun maanlaajuiset mielenosoitukset puhkesivat kaksi kuukautta sitten. Iran on pidättänyt noin 14 000 mielenosoittajaa, joista ainakin tuhannelle on nostettu erilaisia syytteitä.

Brittimedia Sky Newsin toimittaja kysyi Queirozilta, miltä hänestä tuntuu edustaa MM-kisoissa Iranin kaltaista maata, joka sortaa naisten oikeuksia. Portugalilaisluotsi ei selvästikään pitänyt kysymyksestä.

– Mille kanavalle sinä työskentelet? kysyi Queiroz.

– Paljonko maksat, että vastaan tuohon kysymykseen? Te olette yksityinen yhtiö, paljonko maksatte minulle?

– Puhu pomosi kanssa. MM-kisojen päätyttyä voin antaa sinulle vastauksen, jos teet minulle hyvän tarjouksen, sanoi Queiroz hymyillen.

”Sanot, että se on kunnia”, kommentoi toimittaja väliin, mutta Queiroz keskeytti hänet.

– Ei, ei. Älkää laittako suuhuni sanoja, joita en ole sanonut. Kysyn yritykseltänne, kuinka paljon maksatte minulle siitä, että vastaan tuohon kysymykseen.

Vastauksensa jälkeen Queiroz nousi ylös ja lähti poistumaan, mutta heitti toimittajalle vielä yhden kommentin.

– Minusta sinun pitäisi alkaa miettiä myös, mitä tapahtui maahanmuuttajien kanssa Englannissa. Mene ajattelemaan sitä.

Iran pelaa Qatarin MM-kisoissa samassa alkulohkossa Englannin, Yhdysvaltojen ja Walesin kanssa.

Voit katsoa videon lehdistötilaisuudesta alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ!

CGTN America

@cgtnamerica
Iran’s national football manager Carlos Queiroz got in a heated back and forth with a reporter during a press conference ahead of this year’s World Cup in Qatar.