Kanadan ja Yhdysvaltain MLS-liigan kaksi parasta joukkuetta, Los Angeles FC ja Philadelphia Union, kohtasivat MLS Cupin loppuottelussa eilen lauantaina. Suomen aikaa alkuyöstä pelatun ottelun voitti dramaattisten vaiheiden ja rangaistuspotkujen jälkeen LAFC loppulukemin 4–3. Mestaruus on vuonna 2014 perustetulle joukkueelle sen historian ensimmäinen.

Hollywood-tyyppinen kliimaksi sai alkunsa, kun LAFC:n maalivahti Maxime Crépeau ajettiin ulos punaisella kortilla jatko-ottelun 116. minuutilla. Hän olisi muutenkin joutunut keskeyttämään, sillä hänen jalkansa oli samalla murtunut rajussa taklaustilanteessa. Unionin Jack Elliott käytti tilanteen hyväkseen ja viimeisteli 3–2-numerot 124. minuutilla. Philadelphialaiset näyttivät siinä vaiheessa varmoilta voittajilta. Kuitenkin neljä minuuttia myöhemmin tuli Gareth Bale ja puski LAFC:n tasoihin.

Maali oli luonteenomainen omaperäiselle ja omia reittejään kulkevalle walesilaiselle supertähdelle. Bale on vaikuttanut pitävän MLS:ssä lähinnä kuntoaan yllä. Runkosarjassa hän teki kaksi maalia 12 otteluun ja oli liigan seuraajille raaka pettymys. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että hän on kärsinyt myös loukkaantumisista. Edellisen kuukauden aikana viisinkertainen Mestarien liigan voittaja ei ollut päässyt oikein edes kentälle. Nyt hän pelasti vanhoja huippupelaajia pursuilevan LAFC:n oltuaan viheriöllä vain reilut kymmenen minuuttia.

LAFC voitti pilkkukisan 3–0 kotiyleisönsä edessä. Denis Bouanga, Ryan Hollingshead ja Ilie Sánchez onnistuivat maalinteossa. Crépeaun korvannut varamaalivahti John McCarthy valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi kauden kolmannessa ottelussaan.