FIFA on ilmoittanut aloittaneensa kurinpitomenettelyn Ecuadoria vastaan, koska jotkut sen kannattajat olivat huudelleet homofobisia lauluja chileläisistä MM-kisojen avausottelussa Qataria vastaan.

– FIFA:n kurinpitovaliokunta on aloittanut menettelyn Ecuadorin jalkapalloliittoa vastaan Ecuadorin kannattajien laulujen vuoksi, kattojärjestö sanoi myöhään tiistaina antamassaan lausunnossa.

Tiedote on herättänyt yleisössä ristiriitaisia tunteita, kun sitä on peilattu siihen, miten FIFA on kisojen aikana seksualivähemmistöihin suhtautunut.

Homoseksuaalisuus on Qatarissa laitonta, minkä vuoksi FIFA on muun muassa kieltänyt OneLove-kapteeninnauhojen pelaajilta ja sateenkaarenväristen asusteiden käytön kannattajilta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
FIFA ja seksuaalivähemmistöt. Tarina, jota ei uskottaisi, jos se kirjoitettaisiin elokuvakäsikirjoitukseksi.

Hienoa, että tutkivat, mutta onhan tää täysin absurdia alkuviikon tapahtumiin peilaten.

#Qatar2022

reuters.com/lifestyle/spor…

LUE MYÖS: Homoseksuaalilta jalkapalloilijalta täyslaidallinen FIFA:lle: ”Olen menettänyt kaiken kunnioituksen”

Ecuadorin jalkapalloliitto ei ole antanut välitöntä vastausta sääntörikkomukseensa, jonka mahdollisia rangaistuksia ovat normaalitapauksissa olleet ottelun pelaaminen ilman katsojia tai pelikielto tietyllä stadionilla.

Ennen kisoja Ecuadoria uhkasi mahdollinen erottaminen turnauksesta. Chile teki valituksen, jonka mukaan Ecuador oli peluuttanut karsinnoissa pelaajaa, joka ei todellisuudessa ollut oikeutettu pelaamaan.

Ecuadorille määrättiin tästä sakkoja, minkä lisäksi se sai pistevähennyksen seuraavista MM-karsinnoista. Se sai kuitenkin osallistua Qatarin MM-kisoihin, joihin kyseistä pelaajaa ei kuitenkaan otettu enää mukaan.

MM-avauksen aikana Ecuadorin fanit huusivat myös ”Haluamme olutta!” viitaten kiisteltyyn alkoholinkäyttökieltoon kaikilla stadioneilla.

Itse ottelussa voittajaksi nousi Ecuador, kun Enner Valencian kaksi maalia riittivät kukistamaan isäntämaa Qatarin 2–0.