Seitsemän MM-kisajoukkuetta on maanantaina hylännyt idean OneLove-kapteeninnauhan käyttämisestä MM-lopputurnauksessa.

Maiden jalkapalloliittojen julkaisemien tiedotteiden mukaan FIFA on kieltänyt kyseisen nauhan käyttämisen ja aikoo rangaista sitä käyttäviä pelaajia keltaisilla korteilla.

Sateenkaarikapteeninnauhan käyttämistä suunnitelleet ja FIFA:n määräyksen vuoksi idean hylänneet maajoukkueet ovat Hollanti, Sveitsi, Englanti, Wales, Belgia, Saksa ja Tanska. Kyseessä olivat ainoat maat, jotka alunperin halusivat käyttää OneLove-kapteeninnauhaa. Siten maanantaisen päätöksen vuoksi yksikään kisajoukkue ei käytä sateenkaarinauhaa MM-lopputurnauksessa.

– Olimme valmistautuneet maksamaan sakot, joita on normaalisti luvassa rikkoessasi peliasusääntöjä ja olimme hyvin sitoutuneita pukemaan OneLove-nauhat, mutta emme voi asettaa pelaajiamme tilanteeseen, joissa he voivat saada varoituksen tai jopa joutuvat poistumaan kentältä, maiden yhteisessä tiedotteessa sanottiin.

– Olemme hyvin pettyneitä FIFA:n päätökseen. Mielestämme päätös on ennennäkemätön. Ilmoitimme FIFA:lle syyskuussa halustamme pelata tällä nauhalla, mutta emme saaneet vastausta. Pelaajamme ja valmentajamme ovat pettyneitä. He ovat tämän aatteen kannattajia ja osoittavat tukensa eri tavalla.