Yhdysvaltojen MM-kisaluotsi Gregg Berhalter myönsi tiistaina antamassaan lausunnossa, että hän oli potkaissut kiivaan riidan keskellä nykyistä vaimoaan Rosalindiä, kun he olivat teini-ikäisiä.

Berhalter kertoi, että joku ”yksilö” oli ottanut Yhdysvaltain jalkapalloliittoon yhteyttä Qatarin MM-kisojen aikana ja uhannut tuhota 49-vuotiaan valmentajan uran tiedoillaan vuosikymmenten takaisesta tapauksesta.

Kyseinen henkilö on nyt osoittautunut Yhdysvaltojen 20-vuotiaan keskikenttäpelaajan Gio Reynan äidiksi, joka astui itse esiin asian kanssa ja syytti Berhalteria tekojensa vähättelemisestä tuona kyseisenä iltana.

Danielle Reyna, joka on Yhdysvaltojen entisen kapteenin Claudio Reynan vaimo sekä Berhalterin vaimon Rosalindin entinen kämppäkaveri ja joukkuetoveri, paljasti kertoneensa tapauksesta Yhdysvaltain jalkapalloliitolle 11. joulukuuta.

Danielle otti asian puheeksi sen jälkeen, kun Berhalter oli uhannut lähettää nimeltä mainitsemattoman pelaajan Qatarin MM-leiriltä ennenaikaisesti kotiin, koska hän ”ei täyttänyt odotuksia kentällä ja sen ulkopuolella”.

Berhalter ei nimennyt pelaajaa kommenteissaan, mutta spekuloitiin laajasti, että kyseessä olisi ollut Reyna, joka ei monien yllätykseksi mahtunut Yhdysvaltojen avaavaan kokoonpanoon Qatarin MM-kisoissa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Borussia Dortmundia edustava Reyna pelasi MM-kisoissa vain kahdessa pelissä, yhteensä 52 minuuttia.

– Selvittääkseni asian, soitin (Yhdysvaltain jalkapalloliiton urheilujohtaja) Earnie Stewartille 11. joulukuuta heti sen jälkeen, kun uutiset olivat levinneet siitä, että Gregg (Berhalter) oli antanut negatiivisia lausuntoja pojastani Giosta johtajakonferenssissa, Danielle Reyna kertoi tuoreessa lausunnossaan.

– Osana tuota keskustelua kerroin Earnielle, että minusta oli erityisen epäreilua, että Gio, joka oli pyytänyt anteeksi epäkypsää käyttäytymistään peliaikansa suhteen, joutui yhä vedetyksi mudan läpi, kun Gregg oli samassa iässä pyytänyt ja saanut anteeksi jotain paljon pahempaa.

– Menemättä yksityiskohtiin, [Berhalterin tiistainen lausunto] vähättelee huomattavasti hänen tekemiään väärinkäytöksiä kyseisenä iltana. Rosalind Berhalter oli kämppikseni, joukkuetoverini ja paras ystäväni, ja tuin häntä sen jälkeisen trauman läpi.

– Minulta kesti kauan antaa anteeksi ja hyväksyä Gregg sen jälkeen, mutta tein kovasti töitä antaakseni hänelle armoa, ja lopulta tein molemmista ja heidän lapsistaan suuren osan perheeni elämää. Olisin halunnut ja odottanut, että hän antaisi saman armon Giolle. Siksi nykyinen tilanne on niin hyvin loukkaava ja kova.

Danielle Reyna kuitenkin kiistää kiristäneensä Berhalteria tiedoillaan ja vakuuttaa, ettei hän pyytänyt Berhalterin erottamista vuosikymmenten takaisten tekojensa johdosta.

– Haluan kuitenkin tehdä hyvin selväksi, että en pyytänyt Greggin potkuja, en uhkaillut, enkä tiedä mitään kiristysyrityksistä. En myöskään ole koskaan keskustellut kenellekään muulle Greggin henkilökuntaan kuuluvasta. En tunne ketään muista joukkueen valmentajista, Danielle jatkoi.

Claudio Reyna, joka edusti Yhdysvaltain maajoukkuetta 112 ottelussa vuosina 1994-2006, on myös antanut tukensa vaimolleen ja kannattavansa hänen lausuntoaan.

Berhalter ei ota vastuuta Yhdysvaltojen harjoitusleiristä Kaliforniassa myöhemmin tässä kuussa käynnissä olevan tutkinnan takia.

Lähteet: ESPN, Sky Sports

LUE MYÖS: