Jalkapallon kansainvälinen kattojärjestö FIFA on kieltänyt MM-joukkueita käyttämästä seksuaalivähemmistöjä tukevaa OneLove-sateenkaarikapteeninnauhaa peliasuissaan.

Seitsemän maajoukkuetta oli halukkaita käyttämään sateenkaarinauhaa ja maksamaan siitä syntyvät sakot, mutta FIFA uhkasi antaa sitä käyttäville pelaajille keltaisen kortin, jolloin kaikki seitsemän maata päättivät jättää idean toteuttamatta. Lue lisää täältä.

FIFA:n uhkailu on herättänyt valtavasti kritiikkiä jalkapalloilevassa maailmassa.

Lokakuussa 2021 homoseksuaalisuudestaan julkisuudessa kertonut australialaisjalkapalloilija Joshua Cavallo on hyvin pettynyt FIFA:n käytökseen. Cavallo pelaa Australian pääsarjaseura Adelaide Unitedissa.

– FIFA on kieltänyt joukkueita käyttämästä OneLove-kapteeninnauhaa, joka kannustaa aktiivisesti LGBTQ+-yhteisöä MM-lopputurnauksessa. Olen menettänyt kaiken kunnioitukseni FIFA:a kohtaan. Kaikki se työ, mitä ystäväni ja LGBTQ+-yhteisö on tehnyt sen eteen, että jalkapallo olisi avointa kaikille, mutta nyt FIFA osoitti, ettei jalkapallo kuulu kaikille, Cavallo kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

LUE MYÖS