Seitsemän MM-joukkuetta halusi käyttää seksuaalivähemmistöjä tukevaa OneLove-sateenkaarikapteeninnauhaa otteluissaan.

Lopulta joukkueet luopuivat ideasta, sillä FIFA uhkasi antaa keltaisen kortin kaikille kyseistä nauhaa käyttäville pelaajille. Joukkueet taipuivat FIFA:n uhkauksen edessä, mutta pettyivät pahemman kerran jalkapallon kattojärjestön käyttäytymiseen. Lue lisää täältä.

Belgia oli yksi joukkueista, jotka halusi käyttää OneLove-nauhaa. Belgian A-maajoukkueen kapteenistoon kuuluva Jan Vertonghen otti kantaa tapaukseen tiistaisessa lehdistötilaisuudessaan ennen keskiviikon Kanada-ottelua.

– Jos laitamme OneLove-nauhan käteemme, saamme rangaistuksen. Pelkään ottaa asiaan kantaa, enkä tunne oloani mukavaksi puhuessani tästä. Jos sanon jotain, pelkään, etten pääsisi huomenna kentälle. Tämä on tilanne, jota en ole koskaan aiemmin elänyt, ja toivon, ettei tällaista tapahdu tulevaisuudessa. Meitä kontrolloidaan. Olemme täällä pelaamassa jalkapalloa ja jos emme voi pelata, koska sanomme ”ei rasismille”, niin mihin tämä johtaa? En halua sanoa enempää, koska haluan pelata huomenna.

LUE MYÖS