Englantilaislehti The Guardianin mukaan jalkapallofanit joutuvat maksamaan Qatarin MM-kisoissa lähes 12 puntaa (yli 13 euroa) oluesta, vaikka järjestäjät lupasivat alunperin pitää juomien hinnat kohtuullisina.

Selvityksessä kerrotaan, ettei tilaus saa myöskään sisältää kuin enintään neljä juomaa. Rajoitus johtuu siitä, että kannattajien pelätään muuten juovan liikaa.

Alkoholia on yleensä rajoitettu Qatarissa, joka on konservatiivinen muslimimaa. Lehden mukaan muutamat luvan saaneet hotellibaarit veloittavat yleensä noin 12-15 puntaa oluesta tai lasillisesta viiniä.

MM-kisojen toimitusjohtaja Nasser al-Khater oli aiemmin ilmoittanut, että oluen hinnat fanialueilla ja stadioneilla olisivat paljon alhaisemmat. Oluttuopin hinnan huhuiltiin pyörivän jossain 7-8 punnan tienoilla.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että puolen litran lasillinen Budweiseria – joka on Qatarin MM-kisojen ainoa virallinen olut – maksaa 50 rialia eli noin 11,60 puntaa tai 13,30 euroa.

Alkoholiton versio maksaa puolestaan 30 riiraalia (7 puntaa tai 8 euroa) ja vesi 10 riiraalia (2,3 puntaa tai 2,6 euroa).

Ostaaksesi alkoholituotteita Qatarin MM-kisoissa on sinulla oltava myös 21 vuotta ikää.

LUE MYÖS!