Presidentti Sauli Niinistö on hämmästynyt Qatarin MM-kisojen erikoisesta ilmapiiristä.

Niinistö arvioi Helsingin Sanomille kisoissa kohtaavan kahden maailman pelaajien ja FIFA:n sekä Qatarin välillä olevan hyvin suuressa ristiriidassa toistensa kanssa.

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantinon keskustelua herättänyt puhe sunnuntain avajaispäivänä korosti tätä jälkimmmäistä maailmaa.

Infantino, 53, otti puheessa kantaa Qatarin ihmisoikeusongelmien hänen mielestään perusteettomaan arvosteluun ja syytti länsimaita tekopyhyydestä.

Lisäksi hän listasi tuntevansa kuuluvansa eri vähemmistöryhmiin ja vetosi kärsineensä itsekin lapsena kiusaamisesta punaisista hiuksista ja pisamista. LUE LISÄÄ!

– On kaksi eri maailmaa: futaajien maailma ja tämä toinen maailma, johon liittyy Fifan rakenteelliset heikkoudet ja suuret epäselvyydet. Kaksi sellaista maailmaa, joiden ei ikinä pitänyt olla toistensa kanssa tekemisissä, Niinistö kommentoi HS:lle.

– Toinen niistä on upea ja pitää sisällään paljon henkistä sisältöä ihmisille. Tämä Fifan ja Qatarin luoma maailma on sitten aivan kuin toiselta planeetalta.

– Qatarin kohdalla on tehty melko luonnottomia ratkaisuja, kuten rakennettu stadioneita aavikolle. Mutta ennen kaikkea se tapa, jolla ne on tehty ja jolla vierastyöläisiä on kohdeltu, on karu.

Niinistö työskenteli vuonna 2010 Suomen Palloliiton puheenjohtajana, kun FIFA myönsi kisat Qatarille. Hän jätti tehtävän vuonna 2012, kun hänet valittiin ensimmäiselle presidenttikaudelleen.

LUE MYÖS!