PSG pelaa keskiviikkoiltana Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisen ottelunsa.

Se kohtaa Juventuksen vieraskentällä. PSG on varmistanut jatkopaikkansa, mutta taistelee vielä Benfican kanssa lohkovoitosta. Juventus on sen sijaan jo menettänyt mahdollisuutensa Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan ja taistelee paikasta Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

PSG kuuluu Mestarien liigan voittajasuosikkeihin. Joukkueen syyskausi on sujunut vakuuttavasti. PSG johtaa Ranskan pääsarjaa viiden pisteen erolla Lensiin. Keväällä pelit jatkuvat Mestarien liigan pudotuspeleissä.

PSG:n päävalmentaja Christophe Galtier tiedostaa, mikä seuran tavoite tällä kaudella on. Vain Mestarien liigan voitto kelpaa.

– On normaalia, kun ihmiset sanovat, että PSG:n on voitettava Mestarien liiga. Kun katsot pukukoppia, näet siellä kokeneita maailmanluokan pelaajia, joiden avulla tämän kilpailun voittamista voidaan yrittää. Silti sen voittaminen on vaikeaa, koska jalkapallossa tapahtuu niin paljon odottamattomia asioita, jotka voivat ratkaista kaiken.

– Odotamme voivamme voittaa Mestarien liigan, mutta virhemarginaali on todella pieni. Seura, puheenjohtaja ja urheilujohto ovat tehneet kaikkensa sen eteen, Galtier viittasi Mestarien liigan voittamiseen.

Galtierin mukaan lohkovoitto on hyvin tärkeää. Ero lohkovoiton ja kakkossijan välillä on merkittävä, sillä lohkokakkoset kohtaavat neljännesvälierissä lohkovoittajat.

– Ensimmäinen tavoite oli päästä lohkosta jatkoon. Se oli pakollista. Nyt meidän on napattava lohkovoitto, koska tiedämme, millaisia seurauksia sillä on, jos jäämme toiseksi. Olemme puhuneet siitä pelaajien kanssa. Ehkä ihmiset miettivät, että tämä Juventus-ottelu ei ole niin tärkeä kuin muut, mutta se ei ole niin.