Ranskan maajoukkue kertoo, että keskikenttäpelaaja Eduardo Camavinga (Real Madrid) on joutunut rasististen solvausten kohteeksi sosiaalisessa mediassa taklattuaan harjoituksissa hyökkääjä Christopher Nkunkua (RB Leipzig), joka loukkaantui tilanteessa ja joutuu jättämään Qatarin MM-kisat väliin.

Tiistain harjoituksissa Nkunku, 25, meni samaan palloon Camavingan, 20, kanssa, joka pelivälineeseen kurottaessaan osui Nkunkua jaloille. Kontaktin jälkeen Nkunku jäi kivuliaana maahan, ja hänet saatettiin lopulta kentältä pois.

L’Équipen mukaan Nkunku loukkasi tilanteessa polvensa ja joutuu sivuun tositoimista noin kahdeksi kuukaudeksi.

– Christopher Nkunkun loukkaantumisen jälkeen Eduardo Camavinga joutui rasististen viestien uhriksi sosiaalisessa mediassa. Ranskan jalkapalloliitto tuomitsee nämä hyökkäykset jyrkästi ja tukee Eduardoa täysin, kommentoi Ranskan joukkue lausunnossaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

French Team ⭐⭐

@FrenchTeam
We're all behind you, @Camavinga!🫱🏾‍🫲🏼

#FiersdetreBleus

Myös Nkunku osoitti sosiaalisessa mediassa tukensa Camavingalle.

– Ajatus joukkuekaverilleni Eduardo Camavingalle, joka on joutunut epäoikeudenmukaisesti kohteeksi. MM-kisojen pitäisi olla sopusoinnun, ei erimielisyyden hetki. Kiitos koko henkilökunnalle ja joukkuekavereilleni avusta. Tulen olemaan suurin tukijanne. Tehkää meistä ylpeitä!

Ranska kutsui Nkunkun tilalle maajoukkueeseen Randal Kolo Muanin (Eintracht Frankfurt). Les Bleus pelaa MM-kisoissa samassa lohkossa Tanskan, Tunisian ja Australian kanssa.