Saksan keskikenttäpelaaja Leon Goretzka on kritisoinut Qatarin MM-kisalähettilään kuohuttaneuta kommentteja homoseksuaalisuudesta ja sanonut niiden olevan ”eri vuosituhannelta”.

Entinen Qatarin maajoukkuelähettiläs Khalid Salman joutui tikunnokkaan kutsuttuaan homoseksuaalisuutta ”mielen vahingoksi”.

Seinään päättyneessä haastattelussa hän myös sanoi, kuinka Qatariin lähtevien LGBTQ+-ihmisten pitäisi ”hyväksyä sääntömme”.

LUE MYÖS: MM-kisojen lähettiläältä täysin älyvapaa ja järkyttävä kommentti homoseksuaalisuudesta – haastattelu päättyi seinään

Homoseksuaalisuus on MM-kisojen isäntämaassa laitonta, koska sitä pidetään islamilaisen sharia-lain mukaan moraalittomana.

Bayern München otti tiistaina ison 6-1-kotivoiton Werden Bremenistä ja ottelussa paljastettiin banderolli vastalauseena Salmanin kommenteille.

Pelin jälkeen Bayernin keskikenttämies Goretzka, joka oli ottelussa mukana maalinteossa, antoi suoran mielipiteensä samaisesta aiheesta.

– Se on hyvin ahdistavaa. Tämä on kuva miehestä, joka tulee toiselta vuosituhannelta, Goretzka kertoi saksalaisille tiedotusvälineille BBC:n mukaan.

– Se vetää sanattomaksi, että MM-kisojen lähettiläs voi sanoa jotain tällaista juuri ennen turnauksen alkua.

Myös Saksan jalkapalloliitto, Human Rights Watch ja LGBTQ+-kampanjaryhmä All Out tuomitsivat Salmanin kommentit nopeasti.

LGBTQ+-ihmisten kohtelu Qatarissa on aiheuttanut merkittävää huolta, sillä siellä samaa sukupuolta olevien ihmisten suhteet ja niiden edistäminen on kriminalisoitua, ja rangaistukset vaihtelevat sakoista kuolemantuomioon.

Kaikki jalkapallon MM-kisoista löytyy täältä.

LUE MYÖS: