Wales ajautui tiukkaan paikkaan miesten MM-kisojen B-lohkossa hävittyään perjantaina Iranille 0-2.

Iran iski kummatkin osumansa toisen jakson lisäajalla, kun Wales pelasi vajaamiehisenä. Walesin maalivahti Wayne Hennessey sai 86. minuutilla suoran punaisen kortin rikottuaan Mehdi Taremia rangaistusalueena ulkopuolella.

Walesilla on kahden ottelun jälkeen vain yksi piste, ja se kohtaa viimeisessä ottelussaan lohkon ennakkosuosikki Englannin, joka murjoi Iranin avauspelissään 6-2.

Englanti kohtaa vielä perjantaina Yhdysvallat, jonka kanssa Wales pelasi maanantaina 1-1-tasapelin.

4Wales WAL30121-61

Walesin kisojen toistaiseksi ainoasta maalista on vastannut joukkueen supertähti, Los Angeles Galaxyn laitahyökkääjä Gareth Bale, joka osui Yhdysvaltoja vastaan rangaistuspotkusta.

Bale, 33, muistetaan etenkin Real Madridista, jossa hän voitti muun muassa viidesti Mestarien liigan ja kolmesti Espanjan La Ligan.

Walesin ykköstähti myönsi Iran-ottelun jälkeen, että joukkueen tunnelma on todella maissa.

– Se on musertavaa. Olemme todella pettyneitä, ei voi muuta sanoa, kommentoi Bale Goalin mukaan.

– Sitä on vaikea hyväksyä, mutta meidän on toivuttava tästä ja yritettävä uudestaan.

– Siitä (jatkoon pääsemisestä) tulee varmasti vaikeaa, se riippuu toisesta pelistä.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.