Emiliano Martinezin torjunnat pelastivat Argentiinan ja pitivät Lionel Messin MM-unelman elossa.

Kahden maalin takaa loppuratkaisua venyttänyt Hollanti hävisi rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-3-lukemin.

Martinez nousi pilkuilla ratkaisijaksi sankariotteillaan. Aston Villan maalivahti pysäytti venytyksillään sekä Hollannin kapteeni Virgil van Dijkin että Steven Berghuisin yritykset.

GOAL

@goal
PENALTY SHOOTOUTS DON'T PHASE EMI MARTINEZ 😤

Argentiina avasi ottelun maalitilin 35. minuutilla. Messi jakoi nerokkaan”No-look” läpisyötön Nahuel Molinalle avausmaaliin katsomatta lainkaan laitapuolustajaan päin. Molina kiitti sijoittamaan matalan pallon alanurkkaan.

Argentiinan toinen maali syntyi 71. minuutilla vihelletystä rangaistuspotkusta, kun Denzel Dumfries kopautti Marcos Acunaa jaloille. Messi käytti paikan hyväksi ja laukoi pilkulta voimakkaan laukauksen oikeaan nurkkaan maalivahti Andries Noppertin jähmettyessä paikalleen.

Hollanti aloitti kirinsä seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Wout Weghorst puski kavennuksen vapaapotkusta Steven Berghuisin tarkasta keskityksestä.

Hollannin pelastava tasoitusmaali juuri ennen päätösvihellystä lisäajan loppuun vihelletystä vapaapotkusta. Teun Koopmeiners syötti ovelan lyhyen syötön pystyyn ja Weghorst pääsi viimeistelemään matalan laukauksen verkkoihin siirtäen ratkaisun jatkoajalle.

Jatkoajan paras paikka siunaantui sen toisella puoliskolla Argentiinalle. Enzo Fernandez laukoi vaarallisesti boksin reunalta ja laukaus kolahti tolppaan.

Fernandezin epäonnistuttua ratkaisu siirtyi rangaistuspotkukilpailuun.

Hollannin kannalta pilkut saivat pahimman mahdollisen alun. Martínez aavisti vasemmalle ja torjui van Dijkin laukauksen. Messi toi johtoaseman Argentiinalle heti seuraavalla yrityksellä varmalla sijoituksella keskelle.

Hollanti puolestaan joutui nuolemaan näppejä myös toisen yrityksen jälkeen, kun Martínez pysäytti tällä kertaa Berghuisin oikealle suuntautuneen laukauksen.

Argentiina sai kuitenkin jännittää lopulta viimeiseen asti, kun Enzo Fernandez epäonnistui neljännellä laukausvuorolla.

Ratkaisu siirtyi viimeisellä viidennellä vuorolla täplälle asettuneelle Lautaro Martínezille. Internazionalen hyökkääjä selätti kovat paineet niskastaan ja sinetöi Argentiinalle välieräpaikan onnistumisellaan.

Argentiina kohtaa tiistain välierässä Brasilian yllättäneen Kroatian. Ottelu käynnistyy kello 21:00.