Ranskalainen urheilulehti L’Équipe on julkaissut pelaaja-arvostelunsa sunnuntain miesten MM-finaalista.

Argentiina voitti loppuottelussa Ranskan rangaistuspotkukilpailussa, johon päädyttiin 3-3-tasatilanteesta.

Ankarista arvosteluistaan tunnettu L’Équipe säästi muutaman ranskalaispelaajan ripitykseltä, mutta pari pelaajaa sai todella kovaa kritiikkiä suorituksistaan. Avausjaksolla vaihtoon otetut hyökkääjät Olivier Giroud ja Ousmane Dembélé eivät ansainneet L’Équipen papereissa edes arvosanaa esityksistään.

Giroud, 36, ja Dembélé tulivat vaihtoon 41. minuutilla Argentiinan johtaessa peliä 2-0. Argentiinan avausmaali syntyi pilkusta, joka vihellettiin Dembélén kampattua kömpelösti Angel Di Marían.

– Neljäkymmentä minuuttia, jotka eivät olleet MM-finaalin arvoisia. Puolustuksellisesti Barcelonan mies oli aivan liian kaukana suorista vastustajistaan, kirjoitti L’Équipe Dembelestä Daily Mailin mukaan.

– Angel Di María laittoi tuulemaan hänen laidallaan ennen kuin hän syyllistyi kyseenalaiseen virheeseen rangaistusalueella ja lahjoitti pilkun. Hyökkäyssuuntaan kaikki hänen ensimmäiset kosketuksensa päätyivät vastustajan jalkoihin.

Giroud’lle L’Équipe povasi eläkepäiviä A-maajoukkueesta.

– Olivier Giroud’n hieno tarina Ranskan joukkueessa saattaa päättyä näihin 41 kiisteltyyn minuuttiin ja näihin huonoihin kahteentoista pallokosketukseen.

– Hyökkääjä ei nähnyt päivänvaloa Argentiinan puolustusta vastaan, joka hallitsi häntä jopa ilmassa, joka on yleensä Giroudin vahvuus. Hän myös väsyi menemällä prässäämään ajoittain hyvin korkealle.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ousmane Dembélé kaatoi Angel Di Marían kohtalokkaasti avausjaksolla. Kuva: Getty Images

Ranskan maalivahti Hugo Lloris’n ja puolustuslinjan arvosanat liikkuivat kolmen ja kuuden välillä. Laitapuolustaja Theo Hernandez sai alakerran pelaajista huonoimman arvostelun, ja L’Équipe kyseenalaisti, oliko hän henkisesti valmis niin suureen otteluun.

Les Bleusin keskikentän avauksen pelaajista kukaan ei yltänyt viiden yläpuolelle. Antoine Griezmannin arvosana oli kolme, Aurélien Tchouaménin neljä ja Adrien Rabiot’n viisi.

Ranskan ykköstähti Kylian Mbappé tehtaili Argentiinan verkkoon hattutempun ja onnistui lisäksi omassa vedossaan rangaistuspotkukilpailussa, mutta sekään ei riittänyt täydelliseen arvosanaan, jonka L’Équipe on antanut historiansa aikana alle 20 pelaajalle. Mbappé pääsi lähelle, mutta hänen arvosanansa oli yhdeksän.

Päävalmentaja Didier Deschamps sai kiitosta pelaajavaihdoistaan, joilla Ranska ilmoittautui peliin takaisin mukaan. Hänen arvosanakseen valikoitui seitsemän.

Hieman yllättäen L’Équipe kritisoi kovin sanoin finaalin erotuomaria Szymon Marciniakia, joka on saanut monissa muissa julkaisuissa runsaasti kehuja suorituksestaan.

– Puolalainen Szymon Marciniak, kokenut Mestarien liigan erotuomari, ei tarttunut tilaisuuteen, vielä vähemmän työhönsä. Angel Di Maríalle tuomittu rangaistuspotku oli hyvin pehmeä, ei kovin erilainen kuin Marcus Thuramilta evätty pilkku, mutta videotuomarista vastaava puolalainen erotuomari ei aikonut kyseenalaistaa maanmiestään koko maailman edessä, ja useat muutkin päätökset herättivät vihaa ja käsittämättömyyttä.

– Miten Cristian Romero, joka oli vastuussa niin monesta raa’asta rikkeestä, saattoi lopettaa ottelun ilman keltaista korttia? Miten Marciniak ei rangaissut argentiinalaisia, kun he torjuivat vastahyökkäyksiä kaikin keinoin, paidan vetämisellä, kyynisillä rikkeillä ja kolhuilla? Miten Emiliano Martínez pystyi tarttumaan palloon rangaistuspotkukilpailun aikana ja heittämään sen kauas Tchouaménista ilman, että tuomari puuttui asiaan?

Marciniak sai arvosanan kaksi.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.