AS Roma haluaa sakottaa laitapuolustajaansa Rick Karsdorpia siitä, että hän oli luvatta poissa joukkueen harjoitusvahvuudesta ja Japanin-leiriltä, kertoo Il Tempo.

Hollantilainen Karsdorp, 27, pudotettiin kokoonpanosta marraskuussa Roman ja Sassuolon välisen sarjaottelun jälkeen.

Roman päävalmentaja José Mourinho sanoi pelin jälkeen useissa eri haastatteluissa, että eräs pelaaja ”petti joukkuekaverinsa” epäammattimaisella asenteellaan.

Myöhemmin portugalilaisluotsi vahvisti, että hän viittasi kommenteillaan Karsdorpiin, jota hän oli myös kehottanut ”etsimään toisen seuran” tammikuun siirtoikkunassa.

Tapahtuneen jälkeen Karsdorp kieltäytyi osallistumasta Roman treeneihin, mutta hän liittyi myöhemmin harjoitusvahvuuteen taas mukaan. Seura ei kuitenkaan halua päästää hollantilaispakkia rangaistuksetta.

Karsdorp on perustellut poissaoloaan harjoituksista terveydellisillä syillä ja puhunut henkisestä stressistä, joka seurasi Roman ultrakannattajien tekemää hyökkäystä hänen kotonaan Sassuolo-pelin jälkeen.

Kannattajat solvasivat Karsdorpia myös hänen perheensä edessä Rooman lentokentällä, kun hän oli lähdössä Hollantiin.

Karsdorpin agentin kanssa työskentelevä asianajaja Salvatore Civale kritisoi AS Roman toimintaa tällä viikolla lehtihaastattelussa.

– Jalkapalloilijaa syrjittiin seuran toimesta, joka ei taannut henkilön ja hänen perheenjäsentensä turvallisuutta, sanoi Civale Football Italian mukaan.

Roma on aloittanut prosessin Karsdorpin sakottamiseksi ja pyrkii saamaan suuremman summan kuin viisi prosenttia bruttokuukausipalkasta, mikä on sääntöjen mukaan sakkojen enimmäismäärä. Tuomiosta päättää välimieslautakunta, jossa on kummankin osapuolen nimeämä sovittelija ja riippumaton puheenjohtaja. Tapaus voi mennä myös muutoksenhakutuomioistuimeen.