Jalkapallon kansainvälinen pelaajajärjestö FIFPro on julkaissut lausunnon, jossa se kritisoi AS Romaa ja sen päävalmentajaa José Mourinhoa siitä, miten laitapuolustaja Rick Karsdorpia on kohdeltu.

Hollantilainen Karsdorp, 27, pudotettiin kokoonpanosta marraskuussa Roman ja Sassuolon välisen sarjaottelun jälkeen.

Mourinho sanoi pelin jälkeen useissa eri haastatteluissa, että eräs pelaaja ”petti joukkuekaverinsa” epäammattimaisella asenteellaan.

Myöhemmin portugalilaisluotsi vahvisti, että hän viittasi kommenteillaan Karsdorpiin, jota hän oli myös kehottanut ”etsimään toisen seuran” tammikuun siirtoikkunassa.

Tapahtuneen jälkeen Karsdorp kieltäytyi osallistumasta Roman harjoituksiin, mutta hän oli mukana Portugalissa pidetyllä lämpimän sään harjoitusleirillä.

– FIFPRO tuomitsee jyrkästi AS Roman kohtelun Rick Karsdorpia kohtaan, joka on viime viikkoina joutunut lokakampanjan kohteeksi, kommentoi pelaajajärjestö tiedotteessaan.

– Karsdorpia on syytetty julkisuudessa ”petturiksi”, loukkaavaksi ja perusteettomaksi termiksi, mihin seurajohto ei ole ottanut kantaa tai pyytänyt anteeksi, ja fanit ovat toistuvasti käyttäneet termiä häntä ja hänen perhettään vastaan. Lisäksi hän on joutunut perusteettoman kurinpitomenettelyn kohteeksi.

– Näillä teoilla on ilmeisesti pyritty harhauttamaan huomio pois seuran viimeaikaisista huonoista esityksistä, ja niillä on pyritty painostamaan pelaajaa perusteettomasti. Tällainen toiminta on ristiriidassa pelaajien asemaa ja siirtoja koskevien FIFA:n sääntöjen kanssa.

– Rick Karsdorpilla on sekä FIFPRO:n että hollantilaisen pelaajayhdistyksen VVCS:n täysi tuki.