Rick Karsdorpin kausi on ollut vaikea.

Karsdorp kärsi syyskaudella loukkaantumisista, mutta pahin oli edessä marraskuun alussa.

Karsdorp teki merkkausvirheen AS Roman ja Sassuolon välisessä Serie A -ottelussa, joka johti Sassuolon maaliin. Ottelun jälkeen AS Roman päävalmentaja José Mourinho haukkui median edessä Karsdorpin ja totesi kertoneensa Karsdorpille, että hänen on etsittävä itselleen uusi seura tammikuussa. Mourinho väitti, ettei Karsdorp pelaisi enää hänen alaisuudessaan.

Mourinho sai valtavasti kritiikkiä reaktiostaan Karsdorpin virheeseen.

Vielä viime kaudella Mourinhon ehdottomiin avainpelaajiin lukeutunut Karsdorp jätti Rooman taakseen muutama päivä tapauksen jälkeen, eikä palannut ajallaan AS Roman harjoituksiin MM-tauolla. AS Roma sakotti pelaajaansa, jonka kerrottiin kärsineen masennuksesta Mourinhon tylyjen sanojen seurauksena.

AS Roma yritti myydä Karsdorpin tammikuussa siinä onnistumatta. Samalla Karsdorpin agentti ja FIFPron edustajat kritisoivat Mourinhon kommentteja.

Nyt tilanne on kuitenkin edennyt siihen, että Karsdorp on palannut edustusjoukkueen vahvuuteen ja on AS Roman mukana, kun joukkue kohtaa torstaina RB Salzburgin Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

27-vuotias oikea laitapuolustaja otti ensimmäistä kertaa julkisuudessa kantaa kohuun.

– Tämä on kuudes kauteni AS Romassa. Rakastan tässä seurassa pelaamista. Valmentajan kanssa olleisiin ongelmiin voin sanoa sen, että asianajajani ja FIFPron edustajat eivät puhuneet nimelläni. Ihmiset sanoivat asioita, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Haluan pelata vain AS Romassa ja olen onnellinen päästyäni takaisin joukkueen mukaan.

– Viime viikkoina minulla on ollut ongelmia polveni kanssa. Se oli turvonnut ja kipeä, mutta nyt olen kunnossa varsinkin fyysisesti. Tein paljon töitä kuntosalilla ja lisäksi omalla ajallani.

Karsdorp odottaa paluuta pelikentille. Edellisestä virallisesta ottelusta on pyörähtänyt noin kolme ja puoli kuukautta.

– On aina hienoa päästä pelaamaan 3-4 päivän välein. Se oli minulle tuttua aiemmin ja kuten sanoin, olen onnellinen palattuani joukkueeseen. En malta odottaa pääseväni pelaamaan otteluissa.

Lähde: Calcio e Finanza

LUE MYÖS