Rick Karsdorp joutui José Mourinhon julkisen nöyryytyksen kohteeksi marraskuun alussa, kun luotsi kutsui pelaajaansa mediassa petturiksi ja kertoi vaatineensa Karsdorpia löytämään itselleen uuden seuran tammikuussa.

AS Roma jäi Sassuolon kanssa tasapeliin marraskuun alussa ja Sassuolo teki maalin Karsdorpin merkkausvirheen vuoksi. Mourinho puhisi ottelun jälkeen ja heitti Karsdorpin verbaalisesti bussin alle.

Mourinho on saanut tempustaan valtavasti kritiikkiä. Karsdorp ei palannut ajallaan AS Roman harjoituksiin, kun joukkue ryhtyi harjoittelemaan muutaman viikon mittaisen MM-tauon jälkeen marraskuun lopussa. Sittemmin Karsdorp palasi harjoituksiin ja oli mukana AS Roman Portugalin-leirillä.

Karsdorpin asianajaja Salvatore Civale haukkui Mourinhon CalcioMercaton haastattelussa.

– Tilanne on todella vakava. Tällä hetkellä ei ole mahdollista, että Karsdorp jatkaisi uraansa AS Romassa ja lisäksi pelaajan seuraava siirtosumma on pienentynyt.

– Kun Mourinhon kaltainen persoona puhuu tällä tavalla, aiheuttaa se helvetillisen fiiliksen pelaajan ympärille, joka kärsi muun muassa väkivallanteosta lentokentällä ja häntä on uhkailtu sosiaalisessa mediassa.

– Pelaajan kutsuminen petturiksi on todella vakava syytös, eikä seura reagoinut siihen mitenkään. Kun 40-50 kannattajaa tulee kotiovesi eteen vaatimaan, että lähdet seurasta, on samantekevää, sanoiko Mourinho nimen ääneen vai ei. Tärkeämpää on se, mitä seura teki tai jätti tekemättä puolustaakseen pelaajaansa.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Mourinho hyökkää oman joukkueensa jäseniä kohtaan viemään huomion pois muilta ongelmiltaan. Jos Mourinho pyytää anteeksi, niin uskon Karsdorpin hyväksyvän sen. Seuran ongelma on se, että heillä on valmentaja, joka ei pyydä anteeksi, eikä kunnioita seuraa tai sen johtoa. Joten voitte kuvitella, kunnioittaako hän pelaajaansa.

– Nyt kaikki pelaajasta kiinnostuneet seurat tietävät tilanteen ja sen, että AS Roma on pakotettu myymään hänet. Se on muuttanut Karsdorpin arvoa siirtomarkkinoilla, lakimies viittasi siirtosummaan.

LUE MYÖS