Belgian putoaminen MM-kisoista jo lohkovaiheessa oli valtava yllätys – paitsi ehkä niille jotka joukkueen esityksiä turnauksessa olivat seuranneet. Ikääntyvä miehistö alisuoritti jokaisessa ottelussaan, tai sitten nimenomaan esiintyi jäljellä olevien resurssiensa puitteissa. Tuloksena yksi kutakin; voitto, tasapeli, tappio, ja lohkon kolmossija.

Rode Duivelsin tarkkaan tunteva belgifutiksen asiantuntija Kristof Terreur puhui näkemästään ja näkymistä BBC:lle. Hän odottaa suvantovaihetta joukkueelle, joka ennen meneillään olevia kisoja oli maailman ranking-kakkonen.

– Uuden valmentajan on aloitettava käytännössä täysin nollasta, mukana tulee olemaan vain muutama kokeneemmista pelaajista. Se tulee viemään aikaa, enkä usko että nykyisellä tasolla pelataan viiteen vuoteen.

Eden Hazardin, Romelu Lukakun tai vaikkapa Axel Witselin kaltaisten nimien jälkeen ei kuitenkaan ole luvassa täyttä tyhjiötä pelaajista.

– Southamptonin Romeo Lavia ja Evertonin Amadou Onana ovat sellaisia nimiä joihin asetamme toivomme. He eivät kuitenkaan ole valmiita vielä muutamaan vuoteen.

– Vuonna 2018 tähdet olivat kohdallaan, ja meillä oli sekä loistava puolustus että hyökkäys. Silloin emme onnistuneet käyttämään tilaisuuttamme.