Kroatia voitti Brasilian perjantaina miesten MM-kisojen puolivälierässä rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Varsinaisen peliajan päättyessä ottelu oli 0-0-tilanteessa, ja jatko-ottelussa kumpikin joukkue onnistui maalintossa kerran.

Ottelu alkoi Brasilian hienoisella hallinnalla, mutta Kroatia väläytteli vaarallisuuttaan harvoilla hyökkäyksillään.

Pelin edetessä Kroatia pääsi paremmin otteluun mukaan, ja se onnistui tukkimaan Brasilian etenemisväylät, joskin se joutui aika usein turvautumaan rikkeisiin pysäyttääkseen vastustajan aikeet. Avausjaksolla nähtiin kuitenkin vain kaksi keltaista korttia, ensimmäinen tuli Brasilian Danilolle ja toinen Kroatian Marcelo Brozovićille.

Toisen jakson alussa Brasilia vaati itselleen pilkkua, kun pallo osui kroatialaispuolustaja Josip Juranovićin käteen, mutta rangaistuspotkun sijaan peliä jatkettiin Kroatian vapaapotkulla paitsion takia.

Paine Kroatian päädyssä vahvistui varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan, mutta osumia ei nähty. Kroatian maalivahti Dominik Livaković piti useilla torjunnoillaan huolen, että ruutupaidat eivät joutuneet tappioasemaan.

Jatko-ottelun ensimmäinen puoliaika veteli jo viimeisiään, kun Brasilia iski näyttävän maalin. Neymar pelasi kaksi seinäsyöttöä, sai pallon takaisin rangaistusalueella ja ohitti vielä Livakovićin ennen kuin täräytti pallon voimalla maaliin.

Brasilia näytti jo etenevän neljän parhaan joukkoon, mutta Kroatia nousi tasoihin vain hieman ennen jatko-ottelun päättymistä. Mislav Oršić pelattiin vasemmalle laidalle vauhtiin, ja hän tarjoili pitkän spurttinsa päätteeksi syötön keskustaan Bruno Petkovićille, jonka veto päätyi kimmokkeen kautta Brasilian verkkoon.

Enempää osumia ei jatko-ottelun puitteissa nähty, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu, jonka Kroatia voitti 4-2.

Livaković pysäytti Rodrygo Goesin yrityksen ja Marquinhosin veto tärähti tolppaan, kun taas Kroatian kaikki neljä vetäjää onnistuivat yrityksissään.

Kroatia kohtaa välierässä joko Hollannin tai Argentiinan, jotka ottavat perjantaina omassa puolivälierässään yhteen kello 21.00.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.