Brasilialla on miesten MM-kisoissa mukana yksi nimekkäimmistä kokoonpanoista, mutta loukkaantumiset ovat ravistelleet Seleçãon pelaajaryhmää turnauksen alkumetreillä.

Joukkueen ykköstähti Neymar loukkasi nilkkansa heti avausottelussa Serbiaa vastaan, eikä kyennyt pelaamaan lohkovaiheen muissa peleissä Sveitsiä ja Kamerunia vastaan.

Myös laitapuolustaja Danilo loukkasi nilkkansa Serbia-ottelussa ja laitapakki Alex Sandro satutti lonkkansa Sveitsiä vastaan.

Perjantaina Brasilia koki jälleen pari takaiskua, kun hyökkääjä Gabriel Jesus ja laitapuolustaja Alex Telles kokivat kovia Kamerun-ottelussa.

Brasilian joukkueen lääkäri Rodrigo Lasmar antoi päivityksen loukkaantuneista pelaajista perjantaina.

– Danilon tilanne on kehittynyt positiivisesti. Hän harjoitteli intensiivisesti pallon kanssa, ja hänen pitäisi pystyä treenaamaan normaalisti muiden pelaajien kanssa. Meillä on suuret odotukset, että hän on käytettävissä [seuraavassa ottelussa], kommentoi Lasmar ESPN:n mukaan.

– Neymarin ja Alex Sandron tapauksessa meillä on 72 tuntia aikaa saada heidät kuntoon seuraavaan peliin, ja me uskomme, että aika on meidän puolellamme. Heillä on yhä mahdollisuus. Meidän on odotettava, miten he kuntoutuvat.

– He eivät ole ruvenneet vielä harjoittelemaan pallon kanssa, se tehdään huomenna. On tärkeää tietää, miten pelaajat reagoivat tähän uuteen ärsykkeeseen. Siitä riippuen he saattavat olla käytettävissä tai ehkä eivät. Se riippuu seuraavasta kahdesta päivästä.

Sekä Jesus että Telles loukkasivat polvensa Kamerunia vastaan.

– Alex Telles valitti pelin jälkeen oikeassa polvessaan kipua, joka oli tullut iskusta. Hänen tilanteensa arvioitiin pukuhuoneessa, ja hän käy huomenna kuvauksissa, jotta saamme hänen ongelmansa selville.

– Myös Gabriel Jesus valitti kivusta oikeassa polvessaan, ja hänetkin kuvautetaan huomenna. Pystymme antamaan lisää tietoa testien jälkeen.

Brasilia eteni lohkostaan voittajana jatkoon, ja se kohtaa neljännesvälierässä Etelä-Korean.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.