Laitapuolustaja Dani Alvesista tuli perjantaina Brasilian historian vanhin kentällä käynyt pelaaja miesten MM-ottelussa, kun hän kipparoi maataan 39 vuoden iässä.

Brasilian odotettiin etenevän ainoana kolmen voiton joukkueena pudotuspeleihin, mutta Kamerun voitti pelin 1-0 Vincent Aboubakarin viime hetken maalilla.

Alves ja kumppanit voittivat tappiosta huolimatta lohkonsa ja kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Etelä-Korean.

Brasilian päävalmentaja Tite lepuutti viimeisessä lohkopelissä monia joukkueen avainpelaajia ja peluutti vähemmille minuuteille jääneitä, joskin Seleçãolla oli silti erittäin nimekäs kokoonpano kentällä.

Alves myönsi, että ”kakkoskentällinen” ei käyttänyt tilaisuuttaan hyödyksi, vaikka Brasilia hallitsikin peliä pitkiä jaksoja. Konkaripuolustaja toivoi, että tappio Kamerunille toimi herätyksenä Brasilialle. Jatkopeleissä tappiosta seuraa välittömästi putoaminen.

– Tämä oli varoitusmerkki. Näissä kisoissa ei ole heikkoja vastustajia, kommentoi Alves ESPN:n mukaan.

– Tässä on opetus, meidän on pysyttävä hallinnassa koko pelin ajan. Yksi yksityiskohta [pieleen], ja se on ohi.

– Päätämme tämän päivän tunteella, että kaunis päivä lipsahti käsistä meiltä, jotka emme ole pelanneet paljon.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.