Ranskan presidentti Emmanuel Macron toivoo, että Les Bleusin päävalmentaja Didier Deschamps jatkaa maajoukkueen peräsimessä myös miesten MM-kisojen päätyttyä.

Yli kymmenen vuotta Ranskaa luotsannut Deschamps, 54, voitti pelaajana yhden maailmanmestaruuden vuonna 1998 ja valmentajana yhden neljä vuotta sitten. Sunnuntaina hän tavoittelee kolmatta maailmanmestaruuttaan, kun Ranska kohtaa Argentiinan MM-finaalissa.

Macron oli keskiviikkona paikan päällä seuraamassa, kun Ranska kukisti Marokon 2-0 välierässä. Ottelun jälkeen hän esitti toiveen, että Deschamps jatkaisi Les Bleusin peräsimessä vielä tulevaisuudessa. Ranskan jalkapalloliiton ja Deschampsin sopimus päättyy Qatarin MM-kisojen jälkeen.

– Valtavat kiitokset valmentajallemme Didier Deschampsille ja joukkueellemme, joka on itse asiassa sekoitus useita eri sukupolvia, mikä on mahtavaa, kommentoi Macron Goalin mukaan.

– Deschampsilla on kolmas [MM-kisojen] finaali edessä, ja hän voittaa ne! Ei ikinä kahta ilman kolmatta. Deschamps on aina siellä henkisen voimansa ja lahjakkuutensa kanssa.

– Me tuomme pokaalin kotiin, ja Deschampsin on ehdottomasti jatkettava! Tämä Ranskan joukkue tekee minut erittäin ylpeäksi.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.